Teljes mellszélesség
Szerző: Cristian Tudor Popescu
2018. szeptember 10. hétfő, 11:56
Amikor a kisebbségekért nem feltétlenül rajongó román véleményvezér is kiborul.

L. Pop, PSD (Szociáldemokrata Párt – a szerk.), volt oktatási miniszter „náci szervezetnek” nevezi a Német Demokrata Fórumot, a romániai német kisebbség szervezetét.

A munkaügyi miniszter, O. Vasilescu, PSD, Klaus Iohannisról: „Nagy bátorság kell ahhoz, hogy németként elgázosításról beszélj.”

Darius Vâlcov tanácsadó és elítélt, PSD, egyenlőségjelet tesz Klaus Iohannis és Adolf Hitler között.

A német kormány a román kormány elhatárolódását követeli az ilyenfajta kijelentésektől. Bármiféle eredmény nélkül.

A PSD-nek ez a 2018-as fekete propagandája az 1945 és 1950 közötti kommunista propagandát másolja. A Moszkva által hatalomra juttatott új hatóságok akkor kollektíven nácizmussal vádolták a romániai szászokat. Tinédzsereket, fiatalokat, nőket, időseket, néha egész családokat tartóztattak le és deportáltak szovjetunióbeli lágerekbe. Több mint 50 000 románt száműztek akkor a német = náci szlogennel, melyet most Dragnea pártja újra elővesz.

A mezőgazdasági miniszter, P. Daea, PSD, „Auschwitz”-nak tekinti a disznók sertéspestis miatti elégetését, kiváltva a zsidó egyesületek és Izrael nagykövetségének tiltakozását. Miért? Mert a Daea szavaiból következő egyenlet: egy román disznó = legalább egy zsidó.

Ugyanez a Vâlcov közzéteszi egy kormányellenes tüntető kórlapját, melyben szerepelnek e személy lelki zavarai, melyek miatt kezelésben részesült. A törvénysértő és erkölcstelen gesztus

a következő képletet kívánja bevezetni a köztudatba: tüntetők = őrültek,

ami nagyon is kedvére van azoknak, akik azt mondják a Győzelem (Victoriei) téren megsebesült békés emberek százairól: „Úgy kell nekik! Mit kerestek ott?!”

És mit tett Hitler a lelki betegekkel? Előkészítette a sterilizálásukat és a kiirtásukat.

L. Dragnea októberre bejelentette a heterodox, nemzet- és országpusztító homoszexuálisok elleni nagy heteroszexuális ortodox tüntetést. A sugalmazott szlogen? Homoszexuális = románellenes.

L. Dragnea állandóan a negyedszázados madmoázellel mutatkozik, így biztosítva a népet a bărăgani férfiasságáról.
Mi a közös a romániai német etnikumúakban, a zsidókban, a lelki bajokban szenvedő emberekben, a homoszexuálisokban?
Mindnyájan kisebbségiek.

Mindenkit be kell sorolni valamilyen kisebbségbe, aki nem szolgálja a Dragnea-rezsimet.

Ha a fentiekbe nem lehet, akkor besorolják a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) informátorai és/vagy (a zsidó) Soros ügynökei közé. Vagy végső esetben: a patkányok közé.

Régi főeszméje ez a romániai bolsevik propagandának: az a román, aki nem a Párt oldalán áll, biztosan őrült, kém vagy buzeráns. Vagy nem-román.

„Normális”, minden tekintetben többségi román, aki nem áll az Elvtárs mellett – ilyesmi nem létezik.
Az ellenfelek kisebbségiekként történő címkézése és ördögként való lefestése az ellenük történő erőszakos fellépés pszichológiai előkészítése.

L. Dragnea kitalált egy mesét arról, hogy néhány tudatosan beazonosítatlanul hagyott alak – kik voltak ezek, az Apokalipszis lovagjai, sorosiszták, kettőskeresztrezistesek, a multik küldöttei, diaszpórások, szereisek, iohannisták vagy mind együttvéve? – megkísérelte eltenni őt láb alól, hogy ezzel teremtsen indokot a „merénylők” elleni megfelelő ellenlépéshez. Meglehet, hogy a Győzelem tér, augusztus 10-e csak előjáték, nyilvános főpróba…

A mindezekből leszűrhető következtetés:

a kormányon lévő politikai gengszterek profilja azt mutatja, hogy erőszak nélkül nem fogják átengedni a hatalmat.

Néhányan már kifejezték sajnálatukat, hogy augusztus 10-én nem éles lőszert használtak könnygáz és gumibot helyett. Danmadám (Carmen Dan román belügyminiszter asszony – a szerk.) úgy búgná a „Tűz!” parancsot, mint valami forróvonalon…

U. i.: Az 1989 előtti időszakkal meglévő megannyi hasonlóság mellett íme, itt van egy különbség is: a kommunisták alatt a tankönyvek ugyan Nicolae Ceauşescu arcképével az első oldalon jelentek meg, de semmiképpen sem Turnu Măgurelével összetévesztett Turnu Severinnel (Szörényvár), a Vörös-tengerként feltüntetett Holt-tengerrel, vagy a szív helyére helyezett májjal.

 

Az alcímeket a szerkesztőség adta.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28072
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.