Közvádló
béel
2018. szeptember 7. péntek, 11:48
Augustin Lazăr feloldaná a csendőrrohammal végződött tüntetésről szóló jelentés titkosítását.

Burkoltan beszólt a belügyminisztériumnak Augustin Lazăr legfőbb ügyész az augusztus 10-i kormányellenes tüntetésen történt incidensek kapcsán.

Lazărt pénteken arról kérdezték az újságírók, miért halad ilyen lassan a nyomozás az ügyben. A legfőbb ügyész pedig közölte: azért, mert a legtöbb dokumentum nem hozzáférhető a nyilvánosság számára.

Emlékeztetett, az üggyel a katonai ügyészség foglalkozik, és a dokumentumok zöme titkosított, ami megnehezíti a tanulmányozásukat.

„Egyértelmű, hogy fel kell oldani azoknak a dokumentumoknak a titkosságát, amelyek bizonyítékul szolgálnak a büntetőjogi eljárásban” - mondta Lazăr.

Amivel meglehetősen rossz fényben tünteti fel Carmen Dan belügyminisztert és az általa irányított tárcát, hiszen ez az a minisztérium, amely kivizsgálta a tüntetők elleni csendőrrohamot, de aztán jól titkosította az erről szóló jelentést.

Mert hát ugye a csendőrség a belügy alárendeltségébe tartozik.

A katonai ügyészségen amúgy 770 olyan személy tett feljelentést, aki állítása szerint az augusztus 10-i csendőrattak során szenvedett sérülést.

Mint ismeretes, a tüntetést a román diaszpóra szervezte Bukarestben, a kormánypalota előtt, azonban a tüntetők közé már a megmozdulás korai szakaszában olyan huligánok vegyültek, akik szándékosan provokálták a csendőröket, szegélykövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták őket.

A rendfenntartó erők könnygázzal válaszoltak, majd később, az egyre erőszakosabbá váló összecsapások során az a döntés született, hogy ki kell szorítani a tömeget a térről.
A csendőrök az akció során nem nézték, hogy ki áll előttük: válogatás nélkül vertek mindenkit, függetlenül attól, hogy a huligánok közé tartozott, vagy békés tüntető volt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28044
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.