Illusztráció
Éretlenségi
szabot
2018. szeptember 5. szerda, 20:36
A vizsgázók 29,7 százaléka érettségizett le. Ez már az óvások utáni eredmény.

Az idei érettségi augusztus-szeptemberi kiadásán a vizsgázók 29,7 százaléka ment át, arányukat 2,8 százalékponttal javították a vizsgák utáni óvások – jelentette ma az oktatási minisztérium. Az eredmény 1,4 százalékponttal haladja meg a tavaly őszi érettségin átmenő osztályzatot kapottak arányát, akkor 28,3 százaléknak sikerült a vizsga.

 
Idén augusztusban 10 589 diák jelentkezett vizsgára, utána összesen 11 582 óvást nyújtottak be, amelyek után az osztályzatok átlagban fél pontot módosultak.
 
Nyáron a 123 619 érettségizőnek a 69,7 százaléka ment át a vizsgán, amely valamivel kevesebb a tavaly nyári 72,9 százaléknál.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28024
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.