Megszünteti Kolozsvár-Budapest járatát a Wizz Air

Ősztől Bukarestbe sem repít el Erdély fővárosából.
Hirdetés

Szeptember közepétől már nem lehet olcsó repülővel rövidíteni az utat Kolozsvár és Budapest között, legalábbis nem a Wizz Air járatával. A légitársaság honlapján a szeptember 16-i az utolsó Budapest–Kolozsvár járat. Szeptember 20-tól már ismét Marosvásárhelyen száll le és fel a budapesti járat, továbbra is hetente kétszer, csütörtökön és vasárnap.

A Wizz Air 2016. november közepén jelentette be, hogy a kifutópálya állapota miatt Kolozsvárra költözteti marosvásárhelyi járatait, ezek egy része – köztük a budapesti – most visszaköltözik Maros megyébe.

Az airlinestravel.ro vette észre, hogy a Wizz Air október végétől a Kolozsvár–Bukarest járatát is szünetelteti. Ezen a vonalon október 26-án lehet utoljára utazni a magyar diszkont légitársasággal, miközben 2016 óta heti hat, majd tíz járatot is üzemeltetett, jelenleg is hetente hatszor lehet repülni vele. Kolozsvár és Bukarest között a Tarom és a Blue Air is működtet járatokat.

A Wizz Air az airlinestravel.ro megkeresésére azzal indokolta a Kolozsvár–Bukarest járat megszüntetését, hogy nem váltotta be a cég várakozásait, és optimizálni szeretné a romániai járatait. Az így felszabaduló repülőkapacitást más járatokra fogja szánni a cég. Az érintett utasoknak visszafizeti a jegy árát, vagy ingyen utat biztosít más járatain.

Hirdetés