Indiánnyár
papmeli
2018. augusztus 29. szerda, 19:39
Nem kell még elpakolni a nyári ruhákat, az átlagosnál melegebb idővel köszönt be az ősz.

Ha még nem voltunk nyaralni, a következő hetekben is lesz rá alkalom, ugyanis a szeptember az átlagosnál melegebb időjárást hoz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) jelentése szerint meleg időjárásra, de helyenként kiadós esőzésekre is lesznek.

A héten az ország nyugati részében a sokévi átlagnak megfelelő átlaghőmérséklet várható, míg az ország többi részében magasabb értékeket mérhetnek. A hegyvidéken és a középső régiókban ugyanakkor a megszokottnál több esőre kell számítani.

De a következő hét sem okoz csalódást, szeptember 3-a és 10-e között az ország nagy részén a sokéves átlagosnál melegebb lesz, akárcsak a rá következő két hétben. Míg az ország nagy részén átlagos lesz a csapadékmennyiség, a középső régiókban több eső fog esni.

Az időjósok arra is figyelmeztetnek, hogy a többhetes előrejelzés csak mintegy 60 százalékban bizonyulnak helytállónak, és a szélsőséges légköri jelenségeket nem jelzik.

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?