Így sportoltak 200 éve Kolozsváron

Vívók, iringálók, velocipédek nyomaira vezet el a Korzo szombati sétája.
Hirdetés

Női velocipéd200 évvel ezelőtt grófi meghívásra egy olasz úriember, Gaetano Biasini érkezett Bécsből, hogy szerencsét próbáljon Kolozsváron, és megalapította a vívóiskolát, az első sportintézményt a városban – indul a Korzo Egyesület kedvcsinálója legújabb városismereti sétájukhoz.

Szombaton, szeptember elsején annak emlékét idézik fel, hogy a kolozsváriak szívesen próbáltak ki mindenféle sportot: biciklizést, csónakázást, korcsolyázást, úszást, teniszt. A vezetett sétán útba ejtik a sportlétesítmények és -egyesületek (egykori) helyszíneit, és elmesélik, miként vívtak, iringáltak és velocipédeztek a polgárok és nemesek egyaránt.

A sétára előzetesen be kell jelentkezni az office@korzo.org.ro e-mailcímre küldött üzenettel vagy a 0740040008-as, illetve a 0766636372-es telefonszámon. A séta minimum 5 fő jelentkezésekor indul. Hogyha valamilyen okból kifolyólag elmarad, a korzósok szombat délelőtt értesítenek minden bejelentkezőt. 

A találkozási pontot is csak a bejelentkezőknek árulják el a regisztrációt megerősítő e-mailben, illetve telefonon. A részvétel 12 lej, diákok és nyugdíjasok számára 8 lej.

Hirdetés