Hölgyek tőrvívását megörökítő képeslap
Szeptember 1.
szabot
2018. augusztus 28. kedd, 18:32
Vívók, iringálók, velocipédek nyomaira vezet el a Korzo szombati sétája.

Női velocipéd200 évvel ezelőtt grófi meghívásra egy olasz úriember, Gaetano Biasini érkezett Bécsből, hogy szerencsét próbáljon Kolozsváron, és megalapította a vívóiskolát, az első sportintézményt a városban – indul a Korzo Egyesület kedvcsinálója legújabb városismereti sétájukhoz.

Szombaton, szeptember elsején annak emlékét idézik fel, hogy a kolozsváriak szívesen próbáltak ki mindenféle sportot: biciklizést, csónakázást, korcsolyázást, úszást, teniszt. A vezetett sétán útba ejtik a sportlétesítmények és -egyesületek (egykori) helyszíneit, és elmesélik, miként vívtak, iringáltak és velocipédeztek a polgárok és nemesek egyaránt.

A sétára előzetesen be kell jelentkezni az office@korzo.org.ro e-mailcímre küldött üzenettel vagy a 0740040008-as, illetve a 0766636372-es telefonszámon. A séta minimum 5 fő jelentkezésekor indul. Hogyha valamilyen okból kifolyólag elmarad, a korzósok szombat délelőtt értesítenek minden bejelentkezőt. 

A találkozási pontot is csak a bejelentkezőknek árulják el a regisztrációt megerősítő e-mailben, illetve telefonon. A részvétel 12 lej, diákok és nyugdíjasok számára 8 lej.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27933
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.