Hölgyek tőrvívását megörökítő képeslap
Szeptember 1.
szabot
2018. augusztus 28. kedd, 18:32
Vívók, iringálók, velocipédek nyomaira vezet el a Korzo szombati sétája.

Női velocipéd200 évvel ezelőtt grófi meghívásra egy olasz úriember, Gaetano Biasini érkezett Bécsből, hogy szerencsét próbáljon Kolozsváron, és megalapította a vívóiskolát, az első sportintézményt a városban – indul a Korzo Egyesület kedvcsinálója legújabb városismereti sétájukhoz.

Szombaton, szeptember elsején annak emlékét idézik fel, hogy a kolozsváriak szívesen próbáltak ki mindenféle sportot: biciklizést, csónakázást, korcsolyázást, úszást, teniszt. A vezetett sétán útba ejtik a sportlétesítmények és -egyesületek (egykori) helyszíneit, és elmesélik, miként vívtak, iringáltak és velocipédeztek a polgárok és nemesek egyaránt.

A sétára előzetesen be kell jelentkezni az office@korzo.org.ro e-mailcímre küldött üzenettel vagy a 0740040008-as, illetve a 0766636372-es telefonszámon. A séta minimum 5 fő jelentkezésekor indul. Hogyha valamilyen okból kifolyólag elmarad, a korzósok szombat délelőtt értesítenek minden bejelentkezőt. 

A találkozási pontot is csak a bejelentkezőknek árulják el a regisztrációt megerősítő e-mailben, illetve telefonon. A részvétel 12 lej, diákok és nyugdíjasok számára 8 lej.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27933
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.