Nagy Testvér
béel
2018. augusztus 28. kedd, 11:17
És a korrupcióellenes küzdelem továbbra is fontos.

Rudolph Giuliani csak magánvéleményét közölte, amikor Klaus Iohannis államfőnek és számos más román állami vezetőnek írt levelében az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) túlkapásait, valamint a DNA és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) között megkötött titkos paktumokat bírálta – közölte kedden az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége.

Donald L. Caroll szóvivő szerint országa kormánya nem kommentálja amerikai állampolgárságú  magánszemélyek véleményét vagy következtetéseit, ezért aztán azt javasolta, hogy az érdeklődők szíveskedjenek magához Giulianihoz fordulni további magyarázatokért.

Hogy a nagykövetség álláspontja nem sokat változott a korrupcióellenes küzdelem kapcsán, azt is jelzi, hogy a szóvivő egyúttal emlékeztetett az amerikai nagykövetség és több más partnerállam külképviseletének június 28-i, közös nyilatkozatára, amelyben kiálltak a korrupcióellenes küzdelem folytatása mellett. Finom utalásképpen azt is megjegyezte: a közelmúltig Románia figyelemre méltó előrelépést ér el a korrupcióellenes küzdelem és a hatékony jogállam kiépítése terén.

„Arra ösztönözzük a románokat, hogy folytassák ezt az utat” – buzdított.

Hozzátette, hogy a nagykövetség figyelemmel követi a büntető törvénykönyv és a büntető perrendtartás módosítását.

„Továbbra is fenntartjuk aggodalmunkat, hogy azok közül sok akadályozhatja a nemzetközi együttműködést a törvények alkalmazásának terén, és negatívan érintheti a küzdelmet egy sor bűncselekmény ellen” – mutat rá a nagykövetség.

A külképviselet egyúttal arra ösztönözi az összes érintett felet, hogy elemezze ki még egyszer a román és a nemzetközi szakértők – például a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács, az Európa tanács korrupcióellenes országcsoportja (GRECO) és a Velencei Bizottság – állásfoglalásait.

comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.