A város, ahol nem fizethet adót a polgár rövidnadrágban, se feliratos pólóban

Pláne, ha a felirat nem tűr nyomdafestéket.
Hirdetés

Galac egy kies város a Duna partján, Románia dél-keleti részén, a hasonló nevű megye székhelye. Nos, a galaci polgármesteri hivatal bejáratánál megjelent egy felirat. Ezzel eddig nincs semmi baj, a polgármesteri hivatalok bejáratánál időnként meg szoktak jelenni különböző feliratok.

Az ominózus felirat azonban azt adja hírül, hogy az „indecens, sértő és vulgáris” öltözetet viselő polgárok márpedig nem tehetik be a lábukat a hivatalba. Hogy mit ért a hivatal „indecens, sértő és vulgáris öltözék” alatt? Mondja a felirat: strandviselet: strandpapucs, rövidnadrág stb. Ja, és „szuggesztív” rajzokkal és szlogenekkel ellátott ruházatban sem lehet bemenni. Tehát, például „Kabbe, PSD!” feliratú pólóban.

Raluca Ardean, a polgármesteri hivatal szóvivője elmagyarázta, hogy a felirat már rég ott van az összes galaci közintézményben, csak épp az új polgármesteri hivatalról maradt le. Ezt pótolták most. Az indoklás pedig az, hogy sokan előre megfontolt szándékkal érkeznek szeméremsértő (értsd, strandpapucs, rövidnadrág) ruházatban, mert nem tetszik nekik, hogy bírságot kaptak.

Indecens ruházatban a galaci személyi nyilvántartóba, az adóhatósághoz, a szociális segélyhez, az anyakönyvi, továbbá a telekkönyvi hivatalba se lehet bemenni.

Hirdetés