Kettős győzelemmel jutott tovább a CFR az Európa Ligában

Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Hirdetés

Egy félidő alatt gálameccsé változtatta az Európa Liga selejtezőjét csütörtök este a CFR focicsapata, mert az idegenbeli 2–0-ás győzelem után hazai pályán is rátett még két gólt az örmény bajnokkal szembeni előnyére, majd a második félidőben már a közönség szórakoztatására is játszhattak a fiúk.

Ettől pedig az utóbbi időben elszokott a kolozsvári publikum, a román bajnokságban ugyanis az FC Alaskertnél jobb, de mindenképpen szívósabb csapatokkal kell megküzdeni, akiket nem lehet csak úgy nevetve lekontrázni, ahogy tette most a CFR.

Az örmények becsületére legyen mondva, szépen eljátszották a szimpatikus vesztes szerepét, egyrészt mert nem próbálták szétrugdosni a CFR játékosait, másrészt mert próbáltak ugyan támadni, de fantázia és finesz híján csak távoli lövésekig jutottak. Abból viszont 12-őt is eleresztettek (csak három ment kapura, miközben a CFR mindössze nyolcszor lőtt, de abból 7 kapura ment, ötből pedig gól is lett. Ezt nevezik hatékonyságnak.

 

Hirdetés

Az 5–0 a kolozsvári klub történetének legnagyobb arányú sikerét jelenti, eddig egy Zalgiris Vilnius elleni 5-1 jelentette a csúcsot, még 2005-ben, az Intertotó Kupában. Az Európa Liga play-off körében a luxemburgi F91 Dudelange lesz a CFR ellenfele, amely meglepetésre kiejtette a lengyel bajnok Legia Varsót (2-1 idegenben, majd 2-2 hazai pályán). Az első mérkőzést augusztus 23-án, Luxembourgban rendezik, a visszavágót pedig augusztus 30-án, Kolozsváron. A győztes bejut az Európa Liga csoportkörébe, ahol még legalább hat mérkőzést játszhat ősszel, valamint minimum 2,9 millió eurós pézdíjra is számíthat az UEFA-tól.

Európa Liga, 3. selejtezőkör, visszavágó:
Kolozsvári CFR–FC Alaskert 5-0
Gólszerzők: Culio (19., 11-esből), Omrani 45+1., 62.), Hoban (58.), Mailat (90+2.)
Továbbjutott a CFR, 7-0-ás összesítéssel.

 

 

Hirdetés