Fotó: Awake Festival/Facebook
#Ébresztőfeszt
gycsaba
2018. augusztus 15. szerda, 16:00
A hétvégén zajlik a rendezvény második kiadása, a fellépők közül ajánlunk néhányat a fesztiválozóknak.

Meglehetősen eklektikusra sikeredett az augusztus 17–19. között zajló Awake fesztivál idei programja, ami – szerintünk – csak jót tesz majd a rendezvénynek. A Maros megyei Gernyeszegen található Teleki-kastélyban berendezkedő fesztivál szervezői jól láthatóan arra is ügyelnek, hogy ne csak kizárólag a zenéről szóljon az Awake: a koncerteken kívül szabadtéri mozi, számos panelbeszélgetés és egyéb szabadidős tevékenység is várja az „ébredőket”, emellett tíz művészeti installációt is meg lehet csodálni majd a kastélyudvaron.

Pénteken a brit Morcheeba fellépése nyilván kötelező programpontnak számít, érdemes lesz azonban odafigyelni a dél-afrikai The Parlotones koncertjére is, akikre az R.E.M, a Radiohead és a The Smiths volt hatással állítólag, ami papíron egyáltalán nem néz ki rosszul.

A szombati program legizgalmasabb fellépője Akua Naru, aki visszatérő vendégnek számít Romániában, zenéje a hip hop, jazz és soul elemeiből építkezik.

A zárónapon koncertezik a nagyszerű brit dalszerző-előadó, Fink, akinek befele forduló, őszinte zenéjét mindenképp érdemes lesz élőben hallani. Ha van kihagyhatatlan koncert az idei Awake fesztiválon, akkor ez lesz az.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27799
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.