Fotó: Awake Festival/Facebook
#Ébresztőfeszt
gycsaba
2018. augusztus 15. szerda, 16:00
A hétvégén zajlik a rendezvény második kiadása, a fellépők közül ajánlunk néhányat a fesztiválozóknak.

Meglehetősen eklektikusra sikeredett az augusztus 17–19. között zajló Awake fesztivál idei programja, ami – szerintünk – csak jót tesz majd a rendezvénynek. A Maros megyei Gernyeszegen található Teleki-kastélyban berendezkedő fesztivál szervezői jól láthatóan arra is ügyelnek, hogy ne csak kizárólag a zenéről szóljon az Awake: a koncerteken kívül szabadtéri mozi, számos panelbeszélgetés és egyéb szabadidős tevékenység is várja az „ébredőket”, emellett tíz művészeti installációt is meg lehet csodálni majd a kastélyudvaron.

Pénteken a brit Morcheeba fellépése nyilván kötelező programpontnak számít, érdemes lesz azonban odafigyelni a dél-afrikai The Parlotones koncertjére is, akikre az R.E.M, a Radiohead és a The Smiths volt hatással állítólag, ami papíron egyáltalán nem néz ki rosszul.

A szombati program legizgalmasabb fellépője Akua Naru, aki visszatérő vendégnek számít Romániában, zenéje a hip hop, jazz és soul elemeiből építkezik.

A zárónapon koncertezik a nagyszerű brit dalszerző-előadó, Fink, akinek befele forduló, őszinte zenéjét mindenképp érdemes lesz élőben hallani. Ha van kihagyhatatlan koncert az idei Awake fesztiválon, akkor ez lesz az.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27799
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.