Újabb CNA-vizsgálat indul a Soros György zsoldosaival riogató Antena 3 ellen

A bányászjáráskor már bevált manipulációt alkalmazza az Antena 3 a tüntetések hiteltelenítésére – véli a panaszt benyújtó CNA-tag.
Hirdetés

A PSD-kormányok mindenkori szócsöveként működő Antena 3 hírcsatorna ismét rászolgált arra, hogy az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) vizsgálatot indítson ellene: ezúttal a kivándoroltak tüntetésén történt incidensek kapcsán ragadtatták magukat hajmeresztő kijelentésekre a hírcsatorna meghívottjai, ezzel is fokozva az amúgy is feszült közhangulatot.

Az augusztus 10-i különkiadásban elhangzott: a Győzelem téri tüntetők tulajdonképpen zsoldosok, az Antifa-csoportok tagjai (szélsőbaloldali anarchista csoportosulások) és más félkatonai szervezetek képzett provokátorai, akiket Soros György fizet. Az egyik meghívott azt taglalta, hogy a megvert újságírók megérdemelték a csendőrök erőszakosabb fellépését. Egy másik szerint a zsoldosok Moldova Köztársaságból érkeztek nagy számban, egy nappal a tüntetések előtt. Persze, ezeket a kijelentéseket semmilyen bizonyítékkal nem támasztották alá.  

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) hivatalból indított vizsgálatot Dorina Rusu CNA-tag panasza nyomán. Az erről tájékoztató közleményben Dorina Rusu azt írja, a bányászjárások során tapasztalt manipulációra emlékeztetnek a súlyos kijelentések, melyek sértik az audiovizuális törvényt. A bányászjáráskor a média külföldről pénzelt huligánoknak és drogosoknak állította be a demonstrálókat, ezzel indokolva a csendőrök erőszakosságát, most is hasonló módon járt el az Antena 3.

A CNA azt is kivizsgálja, milyen megalapozottsággal állították a tüntetés főszervezőjéről, hogy erőszakra, sőt polgárháborúra buzdít, és hogyan járult mindez az indulatok elszabadulásához.

Hirdetés