Fotó: Oradea.ro
Helló, turiszt!
papmeli
2018. augusztus 14. kedd, 17:37
Eddig is csak buszból látta Nagyváradot? Már turistabuszból is szemügyre veheti!

Nem kell már feltétlenül gyalogolniuk a turistáknak, ha meg akarják tekinteni Nagyvárad épített örökségét, két héten belül fedetlen turistabuszból is megtehetik. A nagyváradi közlekedési vállalat (NHKV) már be is szerezte az első ilyen járművet, melyet kedden mutattak be a sajtónak: a 2008-ban gyártott Iveco Mago 2 márkájú autóbusz eddig Oslo utcáit rótta.

A turistabusz útvonala tartalmazza a város fontosabb látványosságait, templomokat, múzeumokat, műemlék épületeket. Naponta hat túrára várják a turistacsoportokat, de igény esetén este és éjszaka is közlekedni fog, a jegyek árát ezután állapítják meg.

A 33 férőhelyes autóbusz a vezetett túrákhoz szükséges teljes felszereléssel rendelkezik, beszerzése 67 ezer euróba került a közlekedési vállalatnak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27788
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.