Kép: realitatea.net
Csapaterő
béel
2018. augusztus 14. kedd, 13:10
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?

Teljes káosz alakult ki kedden a román diaszpóra pénteki, bukaresti kormányellenes tüntetésén a résztvevők ellen vezényelt csendőrroham kapcsán: gyakorlatilag mindenki mindenkit cáfol az ügyben.

Az egész azzal kezdődött, hogy kedden a csendőrség korábbi közlésére hivatkozva Carmen Dan belügyminiszter azt állította: a nagy felháborodást keltő akció során, amelyben több mint négyszázan – köztük vétlen tüntetők és újságírók is – megsérültek, a katonai ügyészség egyik ügyésze is jelen volt a kormánypalota előtti téren, a csendőrség az ő ellenőrzése alatt koordinálta az akciót.

A miniszter éppen ezért azt mondta:

nincs mit felrónia önmagának, az ellene az akció kapcsán hivatali visszaélés miatt tett feljelentés csupán azon körök műve, akik meg akarnak szabadulni tőle, valamint a kormánytól.

Igen ám, de jóformán percekkel később megszólalt az ügyben indított nyomozást vezető Ionel Corbu katonai ügyész, aki cáfolta a minisztert. Elmondása szerint 11-án kérte a bukaresti csendőrség parancsnoksága az ügyészséget, hogy küldjenek ki egy ügyészt, azonban ezt elutasították, arra hivatkozva, hogy ezzel túllépnék a hatáskörüket és az etikai normákat is.

Corbu határozottan kijelentette: a katonai ügyészség részéről egyetlen ügyész sem volt jelen a parancsnokságon, és azt is elmondta, hogy a hatályos törvények nem is írják elő, hogy jelen kellet volna lennie.

Na erre reagált kedden dél után nem sokkal a csendőrség, amely megismételte:

a helyszínen jelen volt egy katonai ügyész, sőt a nevét is megadta:

a rendfenntartók szerint Bogdan Pîrlog alezredesről van szó, aki hivatalból indított eljárást, és pénteken délután 5 órától szombat hajlani négyig jelen volt mind a mobil parancsnokságon, mind a csendőregységek mellett.

Van egy olyan érzésünk, hogy ez még nem az utolsó fejezet az egyre abszurdabb ügyben.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27784
Az állami bányavállalatnak elege lett abból, hogy ide járnak a katasztrófaturisták fotózkodni.
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.