Fotó: a 100 Tagú Cigányzenekar hivatalos Facebook-oldala
Húzd rá cigány!
papmeli
2018. augusztus 14. kedd, 19:21
Nem csak a Kolozsvári Magyar Napokon láthatók a világhírű muzsikusok.

Akkora nagy szabadtéri színpadot még nem építettek Nagyváradon, mint amekkorát a 100 Tagú Cigányzenekarnak fognak. A világhírű muzsikusok a Szent László téren lépnek fel a Nagyváradi Virágkarnevál díszmeghívottjaiként.

A Debreceni Virágkarnevál folytatásaként öt virágkocsi lépi át a magyar-román határt és mutatkozik be Nagyváradon és idén először az Érmelléken, Bihardiószegen is. Erről részletesen ITT írtunk.

Azt azonban csak most jelentette be a városvezetés, hogy a rendezvény rendkívüli koncerttel zárul, kedden, augusztus 21-én este 20 órától a budapesti 100 Tagú Cigányzenekar, hivatalos nevén Budapest Gypsy Symphony Orchestra lép fel a Szent László téren.

A legjobb cigányprímásokból és muzsikusokból álló, hungarikummá nyilvánított zenekar klasszikus  darabokat és magyar népzenét egyaránt játszik majd Nagyváradon, de a repertoárban George Enescu Ciocârliája is szerepel. A koncert különlegességet is tartogat, a zenekar egyik tagja a ritka hangszerként számon tartott bihari tölcséres hegedűn ad elő román népzenét.

Az 1985-ben alapított Budapest Gypsy Symphony Orchestra jövő héten a Kolozsvári Magyar Napok zárógáláján is fellép.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27791
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.