error
papmeli
2018. augusztus 9. csütörtök, 17:38
Miközben az adóhatóságnak kellene végre valaki elmagyarázza az online ügyintézés lényegét.

Újabb digitális forradalom készül Romániában: számítógépeket szerel be a lakosok számára az adóhatóság, ahol online kitölthetik a személyi jövedelemadó-bevallásukat. És természetes sorban állhatnak, amíg kerül szabad gép. Ugyanúgy, akárcsak a papíralapú adóbevallás esetében.

Az ANAF közölte: az online adóbevalláshoz szükséges felszerelés már a székhelyek 98 százalékában várja azokat, akik nem rendelkeznek otthoni számítógéppel. Az adóhatóság elve ugyanis, hogy az ügyfelek akkor szoknak hozzá az online ügyintézéshez, ha használják azt.

Erre több lehetőséget is teremt a számukra: szeptemberben visszamehetnek ellenőrizni, ha helyesen vezették be az adataikat a virtuális térbe. Ebben az adóhatóság alkalmazottai is segítenek, azt is megmutatják, hogy az egyszerű halandó hogyan boldogulhat az online adatbázisok világában. A hatóság így készíti fel ügyfeleit a jövőre: januártól kizárólag online hajlandó kommunikálni.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27729
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.