Bréking: a közlekedési miniszter az 1989-es szintre akarja felhozni a román vasutakat!

Na, és akkor próbáljuk meg elképzelni, hogy most milyen szinten lehetnek. Nem csodálkoznánk, ha sokaknak a bányabéka segge jutna eszükbe.
Hirdetés

Ismerik Románia közlekedési miniszterét, ugye? Ő Lucian Șova. Ő az, aki az autópálya-építéssel kapcsolatban nemrég azt találta nyilatkozni, hogy amennyiben autópályák épülnek a mioritikus hazában, nőni fognak a bérek, melynek következtében a multinacionális cégek kivonulnak az országból. Nem szabad röhögni, a miniszter úr komolyan gondolta.

Nos, ez a Lucian Șova egy televíziós műsorban épp a vasutak állapotáról beszélt, merthogy, ugye, az is az ő reszortja.
Șova úr panaszkodott egy sort, mondván, hogy jaj, a vonat olyan lassan megy Romániában, hogy  az már nem is a huszadik, hanem a tizenkilencedik századi állapotokat tükrözi. És jaj, a román vasutakon összesen több mint 500 sebességkorlátozott szakasz van. Vagyis több sebességkorlátozott vasúti szakasz van Romániában, mint olyan, ahol nincs korlátozás. Így nem csoda, hogy nehezen gyorsulnak fel a szerelvények.

Na de most majd ő elintézi a vasutak fejlesztését. És nem csak EU-s pénzekből, hanem a Román Vasúttársaság (CFR) infrastrukturális alapjából. És akkor majd szépen felújítják a hazai vasutakat, felhozzák őket, legalább az 1989-es szintre.

Tessék? Hova? Jól hallották: oda, ahol 1989-ben voltak. És most hányat is írunk? Na, most már lehet röhögni.

Hirdetés