Sírkövet „faragott” Antal Árpádnak egy moldvai férfi

A Facebook-betyárt a sepsiszentgyörgyi gyászlobogó háborította fel. És nem zavarják a tények.
Hirdetés

Sírkőre montírozta Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester képét egy román férfi. A Photoshop-bajnok ezzel akart bosszút állni az elöljárón amiatt, hogy a városháza homlokzatára a román himnusz ünnepén gyászlobogó volt kitűzve a trikolór mellé.

Cosmin Răzvan Bîrsan Facebook-profilja szerint nem egy észkombájn, de annál szorgalmasabb. Legalábbis virtuálisan nagyon aktív. És minden felháborítja. Leginkább a sepsiszentgyörgyi városházára kitűzött gyászlobogó, melyről július 29-én posztolt először. „Gyászlobogó a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatalon? Az örömtől, hogy meghal a polgármester” – írta a profilja szerint a Vrancea megyei Odobești-en élő fiatal férfi, aki másnap meg is fejelte a gusztustalan „viccet”.

Megalkotta a sepsiszentgyörgyi polgármester sírkövét, melyen Antal Árpád képe mellett a születési dátuma is szerepel, az elhalálozás időpontjaként pedig 2018. július 29. van feltüntetve. „Ma este, a munkaidő végeztével, miközben kilépett a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal székházából pontosan Antal Árpád nagy és teljesen üres fejére esett a Románia zászlaja mellé kifüggesztett gyászlobogó. Isten bocsásson meg az ostobának!” – írta Facebook-oldalán a férfi.

A hozzászólásokra reagálva pedig tovább fokozta a dolgot. „Nem tudod, hogy Isten csak jó embereket vesz magához? Mit csináljon egy olyan korccsal, mint Antal?” – tette fel a kérdést.

Antal Árpád a Székelyhonnak elmondta, a provokátorokat az bosszantja leginkább, ha nyugodtan, mosolyogva, „igazunk tudatából fakadó önbizalommal” fogadja az uszításokat. Ez őket minősíti, azt jelzi, mennyire kétségbeesettek, értékelt a polgármester.

Elmondta, nem tesz feljelentést az ügyben, ám ha a jogvédő szervezetek lépnek, akkor elmondja véleményét a nyomozó hatóságoknak. A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat közölte, valószínűleg rendőrségi feljelentést tesznek, ugyanis a fotó burkolt fenyegetésként is értelmezhető.

Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi gyászlobogó több szolgálatos nacionalistát is felháborított, pedig csak azért tűzték ki a városházára, mivel elhunyt a város egyik Pro Urbe-díjjal kitüntetett díszpolgára.
 

 

Hirdetés