Kivizsgálás indult a szatmári kórházban egy asszony halála miatt

Nem először történik meg, hogy az orvosok körme alá néznek Szatmárnémetiben.
Hirdetés
Kivizsgálás indult a szatmárnémeti kórházban a Szatmár megyei sürgősségi kórházban azt követően, hogy egy 82 éves asszony egyelőre tisztázatlan okból életét vesztette. Rokonai az egészségügyi minisztériumnak elküldött panaszban jelezték, az idős asszony több fertőzést is összeszedett a kórházban töltött idő alatt, s ezek okozták a halálát.
 
Az asszonyt május 5-én szállították a kórházba, a sürgősségi osztályon hosszú órákon át várakoztatták, majd beutalták a belgyógyászati osztályra, ahonnan később kiengedték. Néhány nap múlva ismét a sürgősségire került, ahonnan ez alkalommal a fertőző betegségek osztályára küldték tovább, ahol egy hónap múlva elhunyt, de a rokonai szerint az orvosok még ekkor sem tudták pontosan megmondani, milyen betegségben is szenvedett.
 
A szatmárnémeti kórházban egyébként nem először merül fel az orvosi mulasztás gyanúja. Két évvel ezelőtt a rendőrség, az egészségügyi minisztérium és az orvosi kamara is vizsgálatot indított, miután egy 31 éves fiatalember elhunyt az intenzív terápiás osztályon úgy, hogy a rokonai szerint komolyabb kivizsgálások nélkül engedték ki a Szatmár megyei sürgősségi kórházból.
 

Hirdetés