Feladták a Bélesi-tó által elnyelt APIA-igazgató keresését

Az ittas állapotban motorcsónakozó Kolozs megyei intézményvezetőt tíz napig nagy erőkkel keresték.
Hirdetés

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA)  Kolozs megyei igazgatója július 21-én egy baráti összejövetelen vett részt a Jósikafalvi víztározó (Bélesi-tó) közelében, amikor ittas állapotban motorcsónakra szállt. A szemtanúk szerint Adrian Zaharia nem viselt mentőmellényt amikor a vízbe esett, és azonnal elmerült. Papucsát 100 méterre találták meg a víz felszínén.

A motorcsónakot a Kolozs Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó hegyimentők húzták ki a partra, akik a Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőséggel (ISU), a rendőrséggel és a védelmi minisztérium által küldött mélytengeri katonai búvárokkal kiegészülve tíz napig keresték.

A tűzoltók ma közölték: mindent megtettek a megtalálása érdekében, de nem jártak sikerrel, ezért lezárták a keresést. Elmagyarázták: a hatalmas kiterjedésű Jósikafalvi víztározó azon része, ahol a szerencsétlenség történhetett, mintegy 40 méter mély. A keresést nehezítette, hogy a farönkökkel, törmelékkel kibélelt tófeneket vastag iszapréteg borítja.

Hirdetés

A víztározó alkalmazottai sokszor láttak már hasonló eltűnéseket, azt tapasztalták, hogy a holttesteket körülbelül egy hónap után hozza felszínre a víz.

Zaharia 40 éves volt. 2013 óta töltötte be a Kolozs megyei APIA vezetői tisztségét. 

Hirdetés