Fotó: ISU Cluj
rip
Timi
2018. július 31. kedd, 16:43
Az ittas állapotban motorcsónakozó Kolozs megyei intézményvezetőt tíz napig nagy erőkkel keresték.

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA)  Kolozs megyei igazgatója július 21-én egy baráti összejövetelen vett részt a Jósikafalvi víztározó (Bélesi-tó) közelében, amikor ittas állapotban motorcsónakra szállt. A szemtanúk szerint Adrian Zaharia nem viselt mentőmellényt amikor a vízbe esett, és azonnal elmerült. Papucsát 100 méterre találták meg a víz felszínén.

A motorcsónakot a Kolozs Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó hegyimentők húzták ki a partra, akik a Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőséggel (ISU), a rendőrséggel és a védelmi minisztérium által küldött mélytengeri katonai búvárokkal kiegészülve tíz napig keresték.

A tűzoltók ma közölték: mindent megtettek a megtalálása érdekében, de nem jártak sikerrel, ezért lezárták a keresést. Elmagyarázták: a hatalmas kiterjedésű Jósikafalvi víztározó azon része, ahol a szerencsétlenség történhetett, mintegy 40 méter mély. A keresést nehezítette, hogy a farönkökkel, törmelékkel kibélelt tófeneket vastag iszapréteg borítja.

A víztározó alkalmazottai sokszor láttak már hasonló eltűnéseket, azt tapasztalták, hogy a holttesteket körülbelül egy hónap után hozza felszínre a víz.

Zaharia 40 éves volt. 2013 óta töltötte be a Kolozs megyei APIA vezetői tisztségét. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27614
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.