Fotó: ISU Cluj
rip
MTímea
2018. július 31. kedd, 16:43
Az ittas állapotban motorcsónakozó Kolozs megyei intézményvezetőt tíz napig nagy erőkkel keresték.

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA)  Kolozs megyei igazgatója július 21-én egy baráti összejövetelen vett részt a Jósikafalvi víztározó (Bélesi-tó) közelében, amikor ittas állapotban motorcsónakra szállt. A szemtanúk szerint Adrian Zaharia nem viselt mentőmellényt amikor a vízbe esett, és azonnal elmerült. Papucsát 100 méterre találták meg a víz felszínén.

A motorcsónakot a Kolozs Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó hegyimentők húzták ki a partra, akik a Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőséggel (ISU), a rendőrséggel és a védelmi minisztérium által küldött mélytengeri katonai búvárokkal kiegészülve tíz napig keresték.

A tűzoltók ma közölték: mindent megtettek a megtalálása érdekében, de nem jártak sikerrel, ezért lezárták a keresést. Elmagyarázták: a hatalmas kiterjedésű Jósikafalvi víztározó azon része, ahol a szerencsétlenség történhetett, mintegy 40 méter mély. A keresést nehezítette, hogy a farönkökkel, törmelékkel kibélelt tófeneket vastag iszapréteg borítja.

A víztározó alkalmazottai sokszor láttak már hasonló eltűnéseket, azt tapasztalták, hogy a holttesteket körülbelül egy hónap után hozza felszínre a víz.

Zaharia 40 éves volt. 2013 óta töltötte be a Kolozs megyei APIA vezetői tisztségét. 

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?