Egy polgármester felmosta a padlót Románia miniszterelnök asszonyával

Gyulafehérvár elöljárójánál rendesen betette az ajtót Viorica Dăncilă centenáriumi méretű bakija.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a román himnusz napján Viorica Dăncilă ünnepi üzenetében simán összekeverte 1918-at 1848-cal. Ki is verte a biztosítékot a románokban. Mert azt még némileg értik a románok, hogy a magyarok nem különösebben kedvelik a centenáriumot, és egyáltalán. De hogy egy román, aki ráadásul miniszterelnök, szóval ő is belegázol a szent múltba, ez már sok nekik.

Teljesen érthető amúgy, hogy éppen Gyulafehérvár polgármestere, Mircea Hava akadt ki nagyon a miniszterelnöki baki miatt, hiszen éppen Gyulafehérvárra vonatkozott szegény Dăncilă elszólása. Na, több se kellett a felbőszült polgármesternek, írt egy földbe döngölő üzenetet Facebook-oldalán. (És nem, nem nézte, hogy hölgyről van szó.) Idézzük, mert jobban mi sem tudnánk elmondani:

„Dănchill out! Menjen vakációra asszonyom!

Ez az egy dolog jut eszembe a miniszterelnök asszony e heti teljesítménye után. Ha az ember semmihez sem ért, legalább annyi jó érzés legyen benne, hogy szépen ülve maradjon a padban. De ő csak halmozza tovább a bakikat, egyiket a másik után. Hogy a külföldi beszólásaival mellényúl, még meg tudjuk érteni, mert nem profi diplomata, és amúgy is, számára a diplomata nem egyéb süteménynél, vagy maximum tortánál. De amikor a gondolkodás káoszából az születik, hogy összekeveri  Gyulafehérvárt Balázsfalvával, 1848-at 1918-cal, a hölgynek vakációra kell mennie. Hosszú vakációra.

Úgy tűnik, a döncsilózis a legújabb kormányzati kórság, a dölcsil pedig az általános műveletlenség új mértékegysége. A december elsejére szóló hivatalos meghívóhoz – amelyet nem meggyőződésből, hanem a protokoll miatt kell majd küldenünk neki – csatolni fogjuk Gyulafehérvár GPS-koordinátáit. Nehogy véletlenül Balázsfalvára menjen. Itt az ideje egy tengerparti nyaralásnak. Sinaián!

Hirdetés

Ui.: Gyulafehérvárt (Alba Iulia) kötőjel nélkül írják!”

 

Hirdetés