Hol van az a nyár?
papmeli
2018. július 28. szombat, 19:41
Egyetlen nap kánikula sem volt még idén. És nehéz megjósolni, hogy lesz-e egyáltalán.

Nemcsak Romániában, az idei nyár az egész északi féltekén atipikusnak számít. Június-július hónapban ugyanis szinte egyetlen olyan nap sem volt, hogy ne esett volna az eső. Így az elmúlt két hónap az elmúlt nyolc év legcsapadékosabb időszakának számít, mondta a Mediafaxnak Teodora Cumpănaşu meteorológus.

Míg nálunk a sok csapadék okozott gondot, fejre állt az időjárás Európa északi, északnyugati és középső részén is, itt a szokatlan hőség dominált. Délkeleten ellenben jóval hűvösebb volt az idő a szokásosnál és csapadék is bőven akadt, de a viharok sem voltak ritkák.

Mivel az idei meteorológiai jelenségek egyáltalán nem jellemzők az öreg kontinensre, a szakember szerint nehéz hosszabb időszakra megjósolni, milyen időjárás várható.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.