Fotó: a kormány hivatalos honlapja
Úristen, hol vagyok?
papmeli
2018. július 25. szerda, 20:48
Ezúttal Montenegróban égette magát. És az országot.

Azon, hogy Bukarestet összetévesztik Budapesttel már nem csodálkozunk, többnyire amerikai sztárok teszik, akik a két országról is kevesen tudnak.

Arra azonban, hogy egy közméltóság hivatalos látogatáson összetévessze egy másikkal a vendéglátó ország fővárosát, nem sok példa akad. Nos, Viorica Dăncilă román miniszterelnöknek sikerült. A kormányfő szerdán Montenegróban, pontosabban a fővárosban, Podgoricában tartózkodott hivatalos látogatáson, ahol így üdvözölte a vendéglátóit:

„Örülök, hogy Pristinában lehetek”.

Csakhogy ez Koszovó fővárosa, és bár két volt jugoszláv államról, ráadásul kisállamról van szó, a kettő mégsem ugyanaz. És itt vannak a Balkánon, még az sem szolgálhat mentségéül, hogy távol esnek. Ráadásul a kormányfő által említett Koszovót Románia nem is ismeri el hivatalos államként. Dăncilă

sokat köszönhet a fordítónak, aki korrigálta a hibát.

Ez mégis emlékezetes marad, ugyanis élőben közvetítették a kormány Facebook-oldalán, igaz, utólag kivágták. Ahogy a montenegrói kormány honlapján közzétett kisvideóból is törölték a román kormányfő udvariatlan kijelentését.

Itt azonban még megnézhetik:

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.