Máris beköszönt a medve Tusványoson

Már a nulladik napon megtörtént az, amitől mindenki tartott.
Hirdetés

Egy 27 éves táborozóra támadt a medve kedd éjszaka Tusnádfürdőn, az áldozatot kórházba szállították – adta hírül Facebook-oldalán Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök. 

A Székelyhon megtudta, a gyimesi fiatalemberre a tábor közelében, az oda vezető  macskaköves úton támadt rá a medve. A portál egy szemtanút idéz, aki szerint az állat ráugrott a táborból hajnali fél kettő körül, egyedül kifelé tartó fiatalemberre és megsebesítette a mellkasán és a karján. A férfit a csíkszeredai kórházba szálltották, állapota stabil.

 

 

Furcsa módon a történtekről nem tájékoztatták időben Albert Tibort, Tusnádfürdő polgármesterét, aki a szerda délelőtti megnyitón még arról beszélt, nem kell aggódni a medvék miatt.

Hirdetés

A polgármester a délelőtti panelbeszélgetés után érdeklődésünkre azt mondta, egyáltalán nem örült annak, hogy a medvetámadásról szóló bejegyezés már azelőtt felkerült a Facebookra, hogy neki szóltak volna.

A megnyitó alkalmával egyébként több olyan táborlakóval is beszélgettünk, akik kedd éjszaka medvét láttak, épp a polgármesteri hivatal környékén. Egy budapesti vendég mesélte, hogy kedden éjszaka egy taxisofőr szólította le a főúton, hogy jobban jár, ha beül az autóba, mert a környéken medvék járnak. 

Hirdetés