16 millióból újítják fel Rozsnyó várát

Európai pénzekből fedezik, a munkálatok két évig tartanak majd.
Hirdetés

Befejeződött a rozsnyói vár felújításának megtervezésére és megvalósítására kiírt közbeszerzési eljárás, indulhat a felújítás, jelentette be szombaton Barcarozsnyó polgármestere. Liviu Butnariu a helyi filmfesztivál megnyitóján elmondta, tíz éve szerezték vissza a várat egy „úgynevezett” befektetőtől, aki semmit sem fektetett be, nemrég pedig uniós pályázatot nyertek a felújítására.

A munkálatokra 16 millió lejt és két évet szánnak. A közbeszerzési eljárást még ellenőrzi az erre hivatott ügynökség, értesítik az eredményről a pályázó cégeket, és ha senki se fellebbez, szerződést kötnek a nyertessel, és indulhat a munka. Megerősítik az épületeket, egyesekben kiállítótereket hoznak létre, és mindenhova bevezetik a villanyt – írja a részletekről a News.ro hírügynökség.

„Menjenek, nézzék meg most a várat, mert két év múlva egészen másként fog kinézni” – ígérte a polgármester a rozsnyói filmfesztivál közönségének. A fesztivál vetítésekkel, koncertekkel, kiállításokkal még egy hétig tart, ma a programban olyan, Románia helyét firtató vita is szerepel, amelyen a francia, a holland, az amerikai és a német nagykövet beszélget.

Hirdetés