Gabriel Oprea nem hiszi el, hogy plagizálta a doktoriját

Pedig a bíróság is próbált segíteni neki, de hiába.
Hirdetés

Emlékszünk még a Gabriel Oprea nevű fazonra? Csupa kellemetlenség fűződik a nevéhez, hogy csak a rendőrhalállal végződött, hivatalos konvojok használatában kifejeződő nagyzási mániáját, vagy a doktori disszertációjának plágiummá minősítését és a doktori cím visszavonását említsük.

Ez utóbbinál álljunk is meg, mivel ennek kapcsán van most fejlemény. 2016 szeptemberében Opreát megfosztották jogi doktori címétől, miután az illetékes tudományos testület kétséget kizáróan megállapította, hogy a volt belügyminiszter és kormányfőhelyettes bizony elég elítélhető módon plagizálta a disszertációját.

Oprea – aki azóta hálistennek távozott a politikából – azonban már akkor lecövekelt igaza mellé és azt mondta: nem plagizált. Majd beperelte az oktatásügyi minisztériumot és a kormányt. Na és ez a per most érkezett el az ítélethirdetéshez: a bíróság alapfokon elutasította Gabriel Oprea keresetét.

Csakhogy ő nem tágít és – mint pénteken Facebook-oldalán fogalmazott egy Schopenhauer-idézet kíséretében – „Isten segedelmével” megy előre és fellebbezni fog a döntés ellen, mivel ő nem pla-gi-zált és pont.

Oprea azt mondja, az egész plágiumos mese azért indult ellene még 2015-ben, mert ő személyesen az emberek 32 százalékának bizalmát élvezte, pártja pedig – az azóta a Băsescu PMP-jével egyesült UNPR – 10 százalékon állt.

Hirdetés