Ügyészi diagnózis
Szerző: Gyergyai Csaba
2018. július 13. péntek, 19:09
Kilencven vádlott áll bíróság elé az illegális egészségügyi költségtérítések miatt.

Legalább 4,5 millió euróval rövidítették meg a Bukaresti Egészségbiztosítási Pénztár (CASMB) kasszáját az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) pénteki közleménye szerint. Az ügyben érintettek bűnszövetkezetként működtek, ami súlyosbító tényezőnek számít.

A bűncselekmény-sorozat 2014 augusztusa és 2017 augusztusa között történt, a vádirat szerint fiktív páciensek otthoni betegellátásával járó költségeket fizettek ki a fővárosi egészségbiztosítási pénztár kasszájából hamisított beteglapok alapján.

Az ügyben az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) több vezető beosztású hivatalnoka is érintett, élen az intézmény tavaly menesztett vezetőjével, Mihai Burceával, akit a DNA bűnszervezet létrehozásával, hivatali visszaéléssel és befolyással üzérkedéssel vádol.

A DNA vádat emelt a két pénztár több alkalmazottja ellen is, akik az ügyészek szerint folytatólagosan vállaltak csalásban való bűnrészességet, bűnszervezetben vettek részt, adatokat hamisítottak meg és nem nyilvános adatokat szolgáltattak ki illetéktelen személyeknek.

A törvénytelenségbe orvosi ellátást nyújtó cégek képviselőit is bevonták, így a 90 vádlott közül 31 jogi személy, azaz cég.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27373
Létezik-e szerelem első látásra, működhet-e a távkapcsolat, számít-e a korkülönbség, áthidalható-e a hűtlenség? – keressük a választ Szabados Andrea párterapeutával. A párkapcsolatok nem működnek maguktól, figyelmeztet, ezért jobb beszélni róla.
Az állami bányavállalatnak elege lett abból, hogy ide járnak a katasztrófaturisták fotózkodni.
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.