Szemét ügy
gycsaba
2018. július 12. csütörtök, 18:24
Így járnak azok az önkéntesek, akik nem egyeztetnek a nemes feladatról a környék lakóival.

A nem mindennapi eset Botoşani-ban történt, a helyi Happy nevű egyesület önkéntesek bevonásával gyűjötte össze a szemetet az egyik lakótelepi játszótérről a hétvégén.

Az eldobott papírokat, műanyag palackokat, zacskókat könnyebb volt összeszedni, az oda nem illő törmelékeket azonban csak úgy tudták eltakarítani, hogy az apró kavics egy részével együtt szállították el a helyszínről. Ez annyira nem tetszett a környékbeli tömbházlakóknak, hogy azonnal a rendőrséghez fordultak.

A rendőrök fel is keresték az akciót kezdeményező egyesület elnökét, és arra kötelezték, hogy szállíttassa vissza a játszótérre az elhordott kavicsot. A szeméttel együtt.

Amellett, hogy az állampolgári nevelés nem bizonyult eredményesnek, az önkénteseknek a további hasonló akcióktól is elment a kedvük egy időre.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27353
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.