Fotó: Facebook
Nemzetőr-ület
Jean St'Ay
2018. július 9. hétfő, 12:48
Hazaárulás alatt a közigazgatási törvény módosítását kell érteni. Ami nemzetvédőék szerint hivatalosítja a magyar nyelvhasználatot Romániában.

A Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma bejelentette: július 28-án, szombaton tüntetést szervez Bukarestben, Románia fővárosában, mégpedig a közigazgatási törvény tervezett módosításai ellen, amelyek szerintük azt eredményezik, hogy a magyar második hivatalos nyelvvé lép elő Románia területén.

A döntés a Marosfői Nyári Egyetem keretén belül hozták meg, amely afféle anti-Tusványosként működik, immár 16 éve. 

A tüntetést a székelyföldi románok civil fóruma és a Nemzet Útja nevű egyesület szervezi. Utóbbi elnöke, Mihai Târnoveanu lármafázó Facebook-bejegyzésben hívja a románokat tüntetni. Idézzük, mert magas hőfokon ég:

„Vigyétek a hírt, testvérek! Gyertek, álljatok mellénk, váll váll mellett, a Hazáért és a Nemzetért! Eddig, s ne tovább! Ezt nem tűrjük! A három megye románjai megvédik nemzeti identitásukat azokkal szemben, akik elárulják a Román Nemzet alapvető érdekeit, a Centenárium Évében. Határozott NEMet mondunk az Árulásra, megvédjük a Román Nyelvet, identitásunk egyik utolsó barikádját. A Haza Szívének Hangja megszólal, és hallani fogja a Történelem, hogy mi, hazaszerető románok, az identitárius harc katonái voltunk ezekben a szörnyű időkben, és az utolsó pillanatig megtettük a kötelességünket. Győzni fogunk, vagy veszteni? Az Úristen akaratától függ. Ha kell, fenékig ürítjük a keserűség poharát, de a Fővárosba vezető Utunk mindenképp Tanúságtétel lesz az Időben, hogy megharcoltuk a Harcot, nem vert le a csüggedés, Méltósággal cselekedtünk, szerettük a Lobogót, az Ortodoxiát és Nemzetünk Nyelvét!”

 

comments powered by Disqus
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.