A semmibe vezet egy gyalogátkelő egy szatmári faluban

De legalább a semmiből is indul.
Hirdetés

A szó szoros és átvitt értelmében is a korlátoltság okolható azért, hogy a Szatmár megyei Krasznamihályfalván olyan gyalogátkelő — avagy zebra — készült, amely tökéletesen használhatatlan.

Ugyanis egy nemrég korszerűsített útszakaszon olyan gyalogátkelőt festettek föl, amelynek mindkét végét szalagkorlát határolja. Ha pedig valaki átvergődné magát rajtuk, akkor ott az újabb akadály: a szalagkorlátokon túl két méter mély vizesárok húzódik.

A helybeliek rezignált beletörődéssel fogadják a helyzetet, ugyanakkor Ioan Șereș, a Szatmár megyei önkormányzat műszaki osztályának ügyvezető igazgatója a Digi 24 hírcsatornának elmondta: tulajdonképpen ideiglenes helyzetről van szó, a szalagkorlátokat addig helyezték ki, amíg a zebra folytatásaként el nem készülnek a vizesárkok fölött átvezető hidak.

Ákos község polgármestere — ide tartozik közigazgatásilag Krasznamihályfalva —, Balogh Tibor is elmondta: a szükséges hidak és járdák annak függvényében épülnek meg, mikor sikerül pénzt előteremteni rájuk.

Hirdetés

A gyalogátkelő egy hétmillió euróból felújított megyei úton található. A munkálatokat ugyanakkor még nem vették át hivatalosan, mivel még keresik a pénzforrást a járdák és a hidak megépítésére.

Amit szerintünk például a helyszín túlélőtáborok vagy katonai kiképzés számára történő bérbe adásából is elő lehetne teremteni, hiszen a szalagkorlátokon és a vizesárkokon való ismételt átkelés igazi, kemény legényt (vagy leányt) farag bárkiből.

Hirdetés