És mégis mozog
béel
2018. július 2. hétfő, 08:37
Ismét mocorgott egy kicsit a Földanya.

Földrengésssel köszöntötte a természet az idei év első júliusi hétfőjét: a Richter-skála szerinti 3-as erősségű földmozgást észleltek hajnali 2 óra 35 perckor  Buzău megyében. A helyszín a szokásos: a vranceai szeizmikus övezet.

A földfizikai intézet közlése szerint a földmozgás 137 kilométeres mélységben következett be, és igencsak közel a Székelyföldhöz: Kovásznától és Bodzafordulótól is csupán 44 kilométernyire.

Persze ettől még nem kell megijedni, már idén is voltak ennél erősebb földrengések: március 14-én és április 25-én egyaránt 4,6-os erősségű földmozgást mértek.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27194
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.