A víz a zűr
béel
2018. július 2. hétfő, 14:11
A miniszterelnök ellátogatott az árvíz sújtotta megyékbe.

A csütörtöki kormányülésen döntés születhet arról, hogy anyagi támogatást nyújtanak az árvíz sújtotta térségek lakosainak – jelentette be hétfőn Viorica  Dăncilă miniszterelnök, aki Carmen Dan belügyminiszter, Petre Daea mezőgazdasági miniszter és Lucian Şova közlekedési miniszter kíséretében négy árvíz sújtotta megyébe – Kovásznába, Brassóba, Bákóba és Buzăuba – látogat el.

Közölte, a helyszínen kívánnak egyeztetni a károsultakkal, hogy felmérjék, milyen mértékű a kár.

Közölte: a kormány minden érintett közösséget támogatni kíván, és már Corina  Creţu, illetve Maros Sefcovic uniós biztosokkal is tárgyalt arról, hogy az Európai Unió szolidaritási alapjából is támogatást nyújtanak a kárvallottaknak, mivel a károk hatalmasak.

A miniszterelnök szerint az árvíz által megrongált otthonok, utak és mezőgazdasági területek helyreállítását is támogatni kívánják.

Hozzátette azért, hogy az uniós segítség érkezése időbe telik, így addig saját forrásbó, a lehetős legsürgősebben támogatni kívánják az érintetteket.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27199
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.