Foci-vébé, 17. nap: Se Messi, se Cristiano Ronaldo nem lesz világbajnok

Argentínát a francia támadógépezet, Portugáliát az uruguayi védelem ejtette ki.
Hirdetés
A vébé olaszai: Uruguay. Több mint három és fél meccs, 325 perc után kapott először gólt a tornán, de előtte és utána kőkeményen, de sportszerűen, sárga lap nélkül bekkelte ki az Európa-bajnokot. Az Atlético Madridban összeszokott Godín–Giménez belsővédő-páros óriási meccset játszott.
 
A nap centere: Edison Cavani. Két helyzet, két gól, egy remek fejes és egy tökéletes tekerés – a PSG csatára továbblőtte Uruguayt.
 
 
A nap semmit sem érő díja: az Aranylabda. Az év legjobbjának járó díjat egy évtizede kisajátító két korszakos világsztár, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo minden bizonnyal világbajnoki cím nélkül fejezi be pályafutását. 
 
URUGUAY–PORTUGÁLIA 2-1
Uruguay: Muslera – Cáceres, Godín, Giménez, Laxalt – Nández (C. Sánchez, 81.), Betancur (C. Rodríguez, 63.), Torreira, Vecino – Cavani (Stuani, 74.), Suárez.
Portugália: Rui Patricio – Ricardo Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva, W. Carcalho, Adrien Silva (Quaresma, 65.), Joao Mário (M. Fernandes, 85.) – Guedes (Andre Silva 74.), C. Ronaldo. 
Gólszerzők: Cavani (7., 62.), illetve Pepe (55.)

A góllövő lista élmezőnye:

5 gólos: Harry Kane (angol)
4 gólos: Cristiano Ronaldo (portugál), Romelu Lukaku (belga)
3 gólos: Kylian Mbappé (francia), Diego Costa (spanyol), Gyenisz Cserisev (orosz), Edison Cavani (uruguayi)
 

Argentína leesett az érzelmi hullámvasútról, a franciák robogtak tovább

 
Továbbjutottak a franciák
 
Hétgólos meccsel kezdődött az egyenes kieséses szakasz, a felpiszkált franciák jutottak elsőként a legjobb nyolc közé.
 
A meccs felesleges szereplői: a kapusok. Nem azért lett gólfesztivál, mert olyan ragyogó támadófutbbalt játszottak a csapatok, hanem mert szinte minden, ami kapura ment, az védhetetlen lövés volt. 
 
Armani egyetlen labdát sem fogott meg, Llorisnak legalább volt két védése az utolsó tíz percben. 
 
A meccs Messije: Kylian Mbappé. Miközben Messi negyedik vébéjén sem lőtt gólt az egyenes kieséses szakaszban (igaz, legalább adott két gólpasszt), a franciák 19 éves zsenije kiharcolt egy 11-est, majd 2-2 után öt perc alatt vágott kettőt, és eldöntötte a meccset.
 
 
A meccs minimalistája: Didier Deschamps. A gyors vezetés után a francia edző kontrajátékkal akart továbbjutni, és csapata csak akkor kezdett el újra komolyan játszani, amikor váratlanul hátrányba került a megint fejetlenül, de elszántan küzdő argentinok ellen.
 
A meccs vesztese: Angel di María. A veterán szélső a csoportkörben inkább csak fékje volt csapatának, de most egy zseniális bombagóllal hozta vissza a meccsbe Argentínát. Aztán jött Benjamin Pavard kapáslövése, és a meccs gólja címet is elvette tőle.
 
 
FRANCIAORSZÁG–ARGENTÍNA 4-3
Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez – Pogba, Kanté, Matuidi (Tolisso, 75.) – Mbappé (Thauvin, 89.), Griezmann (Fekir, 83.), Giroud.
Argentína: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo (Fazio, 46.), Tagliafíco – Pérez (Agüero, 66.), Mascherano, Banega – Pavón (Meza, 75.), Messi, Di María.
Gólszerzők: Griezmann (13., 11-esből), Pavard (57.), Mbappé (63., 68.), illetve Di María (41.), Mercado (48.), Agüero (90+3.)

Hirdetés