Kitiltják az Ubert Kolozsvárról

Erről döntött a bíróság, de az Uber fellebbezni fog.
Hirdetés
Nem lojális konkurencia miatt elrendelte a kolozsvári bíróság, hogy az Uber fejezze be személyszállító tevékenységét Kolozsvár területén – írja a Mediafax. A döntés nem jogerős, 30 napon belül megfellebbezhető, és az Uber meg is fogja fellebbezni, jelentette be a cég, a bukarestben bejegyzett SC Uber Systems România SRL.
 
A bírósági ítélet azt kifogásolja, hogy az Uber sofőrjei hivatalos személyszállítási engedély nélkül fuvaroznak személyeket, vagyis helyt adott az Erdélyi Taxikat Felügyelő Egyesület keresetének, amely pont ezt nehezményezte.
 
A bíróság arra is kötelezi az Ubert, hogy az ítéletet nagy példányszámú újságban közöltesse saját költségén.
 
Az Uber 2016 augusztusában jelent meg Kolozsváron, és még abban az évben be is perelte a taxisok egyesülete. Az Európai Unió bírósága tavaly év végén mondta ki, hogy az Uber személyszállító cég, bármit is állítson magáról.
 
Az Uber csalódott az ítélet miatt, áll a vállalat mai közleményében, és fellebbezni fog ellene. Szükségesnek véli a tevékenységi terület szabályozását, és kezdeményezni fog valamilyen licenszmodellt, mert szerintük több százezer ember használja naponta az Ubert Romániában, és többezer sofőr egészíti ki ezzel a bevételét.

Hirdetés