Letépték a zászlótartót, hagytak helyette 100 lejt

Egy kolozsvári óvoda homlokzatáról próbálták minden áron elvinni a román és az EU-s zászlót.
Hirdetés

Szokatlan vandalizmus történt hétfőről keddre virradóan a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem óvodájának épülete előtt. Ismeretlen tettesek megpróbálták leszerelni az óvoda épületére nemrég felszerelt román zászlót, de az új zászlótartó nem adta meg magát, így csak részben sikerült letépni. Az európai uniós lobogót gyújtogatással próbálták megkaparintani, pontosabban leégetni a zászlótartóról, de ez is csak részlegesen sikerült.

Ezután az elkövetők valószínűleg megbánták tettüket, mert egy zacskóba tették a zászlókat, egy másik, meglehetősen elhasznált román lobogóval együtt, és mellé helyeztek egy borítékot 100 lejjel. Még üzentek is az óvoda alkalmazottainak: sajnálják, ami történt, és remélik, hogy a 100 lej elég lesz a kár megtérítésére.

Az óvoda igazgatója elmondta: többször előfordult, hogy ellopták a zászlót a tartóból, ezért a közelgő román zászló napja alkalmából egy olyat szereltek fel, melyből nehezebb eltulajdonítani a nemzeti jelképet. Arra gyanakszik, hogy az elkövetők a kormányellenes tüntetők voltak, de hát erre nincsen semmi bizonyíték. Mindenesetre a rendőrséget értesítették a furcsa lopási kísérletről.

Hirdetés