Fotó forrása: Ziar de Cluj
Civilizált vandálok
MTímea
2018. június 26. kedd, 13:21
Egy kolozsvári óvoda homlokzatáról próbálták minden áron elvinni a román és az EU-s zászlót.

Szokatlan vandalizmus történt hétfőről keddre virradóan a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem óvodájának épülete előtt. Ismeretlen tettesek megpróbálták leszerelni az óvoda épületére nemrég felszerelt román zászlót, de az új zászlótartó nem adta meg magát, így csak részben sikerült letépni. Az európai uniós lobogót gyújtogatással próbálták megkaparintani, pontosabban leégetni a zászlótartóról, de ez is csak részlegesen sikerült.

Ezután az elkövetők valószínűleg megbánták tettüket, mert egy zacskóba tették a zászlókat, egy másik, meglehetősen elhasznált román lobogóval együtt, és mellé helyeztek egy borítékot 100 lejjel. Még üzentek is az óvoda alkalmazottainak: sajnálják, ami történt, és remélik, hogy a 100 lej elég lesz a kár megtérítésére.

Az óvoda igazgatója elmondta: többször előfordult, hogy ellopták a zászlót a tartóból, ezért a közelgő román zászló napja alkalmából egy olyat szereltek fel, melyből nehezebb eltulajdonítani a nemzeti jelképet. Arra gyanakszik, hogy az elkövetők a kormányellenes tüntetők voltak, de hát erre nincsen semmi bizonyíték. Mindenesetre a rendőrséget értesítették a furcsa lopási kísérletről.

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.