Kelemen: egyetlen kormány sem helyettesíthetetlen

Sőt az RMDSZ elnöke több miniszterrel is elégedetlen. De azért a bizalmatlansági indítvány esetleges támogatásáról csak szerdán dönt az RMDSZ.
Hirdetés

Továbbra is lebegteti Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, támogatni kívánja-e a szövetség a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a szerdai parlamenti szavazáson.

Kelemen kedden reggel a legnagyobb ellenzéki párt, a Nemzeti Liberális párt (PNL) elnökével, Lusovic Orbannal egyeztetett az indítványról, de a találkozót követően csak annyit mondott: az RMDSZ parlamenti frakciói csak szerdán reggel döntik el, támogatják-e az ellenzék kormánybuktató szándékát, vagy sem.

Ugyanakkor udvariassági kört futott Orbannal szemben, megjegyezve, hogy a vele folytatott megbeszélés civilizált és egyenesnek volt, konkrét számokról és elvekről szólt.

A kérdésre, mi szükséges ahhoz, hogy megszavazzák az indítványt, elmondta: reális, felvállalt kormányprogramra, illetve közép- és hosszú távú tervekre van szükség.

Azért egy kicsit ráijesztett a PSD-ALDE koalícióra. „Egyetlen kormány sem helyettesíthetetlen” – mondta. Azt is közölte, több miniszterrel is elégedetlen, így például a közlekedési miniszterrel az autópálya-építések késlekedése miatt. Megjegyezte ugyanakkor, soha, egyetlen kormánnyal sem volt teljesen elégedett, még azokkal sem, amelyeknek az RMDSZ is tagja volt.

Hirdetés