Foci-vb, tizenharmadik nap: A Jedi helyett Messi visszatért

Messi és az Albiceleste nehezen ugyan, de legyűrte Nigériát, a horvátok is legyőzték Izlandot, így jöhet a nyolcaddöntő.
Hirdetés

A nap Jedije: Marcos Rojo. Egy ballábas védő, aki kénytelen volt jobbhátvédet játszani, centerposztról lőtte, naná, hogy jobbal az Argentínát versenyben tartó gólt.

A nap Darth Vadere: Cüneyt Cakir. A török bíró ugyan nem feketében vezette a meccset, de ismét megmutatta a foci Sötét Oldalát, amikor 1-1es állásnál nem mert újabb 11-est  ítélni Nigéria javára, Rojo egyértelmű kezezésénél. Pedig videón is visszanézte, de kitartott a rossz döntés mellett.

A meccs Jabbája: Diego Maradona. A VIP-páholyban pöffeszkedő egykori futballistennek sikerült elaludnia a meccs közben, amúgy meg úgy szétfolyt a székében, mint a Tatuin ura.

 

 

A nap B válogatottja: Horvátország. Az argentinok elleni kezdő tizenegyből csak ketten – Modric és Perisic – kaptak helyet az izlandiak elleni kezdő 11-ben. Ettől persze még erős csapat, de jól jelzi, mennyire akartak megszakadni a vikingek ellen a pályán, miután már biztosan tovább jutottak. Igaz, így is behúzták a győzelmet, még ha nem is teljesen simán.

Hirdetés

A nap szertefoszlott varázsa: Izland. Már a két évvel ezelőtti Eb-n felhívták magukra a figyelmet, amikor a magyar válogatott mögött másodikként kijutottak a csoportból, sőt Dzsudzsákékhoz képest egy körrel többet mentek, Angliát is búcsúztatva. A mostani vb kapcsán jóformán már az is nagyobb bravúrnak számított, hogy egyáltalán kijutottak, hiszen egy 330 000-es lakosságú szigetországról van szó. Ennek nyomán sokan számítottak arra, hogy megismétlik a két évvel ezelőtti teljesítményt – ehhez képest az argentinok elleni, valóban bravúros döntetlen után Nigériától és Horvátországtól is kikaptak. A horvátok ellen ugyan nagyon nyomtak, Gunnarsson és Ingasson óriási helyzeteket hagyott ki, de hiába egyenlítettek 11-esből, Badelj és Pjanic villanásai döntöttek. Na meg Kalinic, a horvát kapus védései.

D-csoport, 3. forduló: IZLAND–HORVÁTORSZÁG 1-2
Izland: Halldórsson – Saevarsson, Ingason, R. Sigurdsson (Sigurdarson, 70.), Magnússon – J. Gudmundsson, Gunnarsson, Hallfredsson, Bjarnason (Traustason, 90.) – G. Sigurdsson, Finnbogason (A. Gudmundsson, 85.).
Horvátország: Subasic – Jedvaj, Corluka, Caleta-Car, Pivaric – Pjaca (Lovren, 70.), Modric (Bradaric, 65.), Badelj, Perisic – Kovacic (Rakitic, 82.) – Kramaric.
Gólszerző: G. Sigurdsson (76., 11-esből), illetve Badelj (53.), Perisic (90.)
NIGÉRIA–ARGENTÍNA 1-2
Nigéria: Uzoho – Balogun, Omeruo (Iwobi, 90.), Troost-Ekong – Moses, Etebo, Mikel, Ndidi, Idowu – Iheanacho (Ighalo, 46.), Musa (Nwankwo, 90+2.).
Argentína: Armani – Rojo, Otamendi, Mercado, Tagliafico (Agüero, 80.) – Banega, Mascherano, E. Pérez (Pavón, 61.) – Messi, Higuaín, Di María (Meza, 72.).
Gólszerzők: Moses (51., 11-esből), illetve Messi (14.), Rojo (86.)

A csoport végeredménye: 1. Horvátország 9, 2. Argentína 4. 3. Nigéria 3, 4. Izland 1.

Hirdetés