Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós, Balogh Levente
2018. június 26. kedd, 19:05
A két legesélyesebbnek tartott csapat nem bízott semmit a véletlenre.

A nap semmije: a dán–francia. Lement 37 meccs a vébén anélkül, hogy gól nélküli döntetlen született volna, aztán jött egy olyan meccs, ahol a 0-0 mindkét csapatnak tökéletesen megfelelt, pláne miután Peru megszerezte a vezetést.

A Luzsnyiki-stadion 78 ezer nézője kórusban unatkozott, majd kórusban fütyült, de a pályán ez senkit sem érdekelt, a felek békés focizgatással, kéz a kézben sétáltak be a nyolcaddöntőbe.

A csoport legrégebb óta várt gólja: Carillo nyitó találata az ausszik ellen. Nem csupán a perui játékos várt rá, hanem egy egész ország. És nem csupán a vébé kezdete óta, hanem 36 éve, amióta a dél-amerikai ország utoljára világbajnokságon járt.

 

 

A csoport mázlista lesipuskása: Guerrero – a vébé-szerepléstől eredetileg drogozás miatt eltiltott, majd aztán mégis odaengedett veterán perui csatár egy védő lábán megpattanó labdát vágott a tizenhatoson belül úgy be a hosszúba, hogy lövése a saját védője lábán is megpattant, így a kapus tehetetlen volt.

A csoport pechvogelei: Az ausztrálok. Végigtámadták a meccset, egy csomó helyzetet kialakítottak – aztán végül mégis a peruiak örülhettek annak, hogy nem ők lettek a csoportutolsók.

A csoport Pandacsöki Boborjánja: A perui válogatott szövetségi kapitánya, Ricardo Gareca. De most komolyan: az Inkák mestere tisztára úgy néz ki, mint a L'art pour l'art társulat abszurd jeleneteiben Dolák-Saly Róbert által megformált, kissé debil karakter. Ami persze a szakmai érdemeiből semmit sem von le.

C-csoport, 3. forduló: DÁNIA–FRANCIAORSZÁG 0-0
Dánia: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger-Larsen – Delaney (Lerager, 90+2.), M. Jörgensen – Braithwaite, Eriksen, Sisto (Fischer, 60.) – Cornelius (Dolberg, 75.).
Franciaország: Mandanda – Sidibé, Varane, Kimpembe, L. Hernández (Mendy, 50.) – Kanté, N'Zonzi – Dembélé (Mbappé, 78.), Griezmann (Fekir, 68.), Lemar – Giroud.

 

AUSZTRÁLIA–PERU 0-2
Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic (Irvine, 72.), Kruse (Arzani, 58.) – Juric (Cahill, 53.).
Peru: Gallese – Advíncula, C. Ramos, Santamaría, Trauco – Tapia (Hurtado, 63.), Yotún (Aquino, 46.) – Carrillo (Cartagena, 79.), Cueva, Flores – Guerrero.
Gólszerzők: Carillo (18.), Guerrero (50.)

 

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 7 pont, 2. Dánia 5, 3. Peru 3. 4. Ausztrália 1.
 

comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.