Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós, Balogh Levente
2018. június 26. kedd, 19:05
A két legesélyesebbnek tartott csapat nem bízott semmit a véletlenre.

A nap semmije: a dán–francia. Lement 37 meccs a vébén anélkül, hogy gól nélküli döntetlen született volna, aztán jött egy olyan meccs, ahol a 0-0 mindkét csapatnak tökéletesen megfelelt, pláne miután Peru megszerezte a vezetést.

A Luzsnyiki-stadion 78 ezer nézője kórusban unatkozott, majd kórusban fütyült, de a pályán ez senkit sem érdekelt, a felek békés focizgatással, kéz a kézben sétáltak be a nyolcaddöntőbe.

A csoport legrégebb óta várt gólja: Carillo nyitó találata az ausszik ellen. Nem csupán a perui játékos várt rá, hanem egy egész ország. És nem csupán a vébé kezdete óta, hanem 36 éve, amióta a dél-amerikai ország utoljára világbajnokságon járt.

 

 

A csoport mázlista lesipuskása: Guerrero – a vébé-szerepléstől eredetileg drogozás miatt eltiltott, majd aztán mégis odaengedett veterán perui csatár egy védő lábán megpattanó labdát vágott a tizenhatoson belül úgy be a hosszúba, hogy lövése a saját védője lábán is megpattant, így a kapus tehetetlen volt.

A csoport pechvogelei: Az ausztrálok. Végigtámadták a meccset, egy csomó helyzetet kialakítottak – aztán végül mégis a peruiak örülhettek annak, hogy nem ők lettek a csoportutolsók.

A csoport Pandacsöki Boborjánja: A perui válogatott szövetségi kapitánya, Ricardo Gareca. De most komolyan: az Inkák mestere tisztára úgy néz ki, mint a L'art pour l'art társulat abszurd jeleneteiben Dolák-Saly Róbert által megformált, kissé debil karakter. Ami persze a szakmai érdemeiből semmit sem von le.

C-csoport, 3. forduló: DÁNIA–FRANCIAORSZÁG 0-0
Dánia: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger-Larsen – Delaney (Lerager, 90+2.), M. Jörgensen – Braithwaite, Eriksen, Sisto (Fischer, 60.) – Cornelius (Dolberg, 75.).
Franciaország: Mandanda – Sidibé, Varane, Kimpembe, L. Hernández (Mendy, 50.) – Kanté, N'Zonzi – Dembélé (Mbappé, 78.), Griezmann (Fekir, 68.), Lemar – Giroud.

 

AUSZTRÁLIA–PERU 0-2
Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic (Irvine, 72.), Kruse (Arzani, 58.) – Juric (Cahill, 53.).
Peru: Gallese – Advíncula, C. Ramos, Santamaría, Trauco – Tapia (Hurtado, 63.), Yotún (Aquino, 46.) – Carrillo (Cartagena, 79.), Cueva, Flores – Guerrero.
Gólszerzők: Carillo (18.), Guerrero (50.)

 

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 7 pont, 2. Dánia 5, 3. Peru 3. 4. Ausztrália 1.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27124
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.