Zene füleknek
Szerző: Főtér.ro
2018. június 23. szombat, 13:49
Ahogy korábban beharangoztuk, ma nálunk hallható először a Teddy Queen zenekar készülő nagylemezének új dala, a Kísérj el.

Nemrég levelet kaptunk egy – saját jellemzésük szerint – feltörekvő erdélyi magyar zenekartól, és mivel mindig felkapjuk a fejünket, ha rockról van szó, főleg, ha feltörekvő erdélyi fiatalok művelik, meghallgattuk, miről is zenél az önálló nagylemezre készülő Teddy Queen nevű formáció. A három gyergyószentmiklósi srácnak jól áll a gitár, a bohókás dalszöveg és klip, zenéjükben az alternatív és populáris rock jegyeit ötvözik. Bevallásuk szerint próbálnak minél színesebb zenei koncepciókat létrehozni, ennek megfelelően sokszor megjelennek például funky vagy diszkó elemek is a zenéjükben.

Egy viszonylag frissen, 2016 tavaszán alakult trióról van szó, mely eleinte Alteregó néven nyomult, de 2018-ra, az első sikeres koncertek után rájöttek, hogy valami eredetibb nevet kellene kitalálni a siker érdekében. Így lettek Teddy Queen-ek, ami király név egy medvékkel teli környezetből származó zenekarnak.

A zenekar egyre több fesztiválon kap bemutatkozási lehetőséget: a nyár folyamán tizenegy helyszínen is fellépnek, köztük a Double Rise-on, a VIBE Fesztiválon és Tusványoson is. Ha arra járunk, biztosan meghallgatjuk őket élőben is.

Ma hivatalosan is megjelent első daluk a közelgő nagylemezükről, mely a Kísérj el címet viseli, amit a Főtéren hallhatunk először: 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27083
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.