Illusztráció | A katasztrófaelhárítók felvétele
senki nincs védve
szabot
2018. június 19. kedd, 13:58
Autója kisodródott, ő és utasa is megsérült.

A 21 éves sofőr elvesztette az ellenőrzést a kormány fölött, valószínűleg azért, mert elaludt vezetés közben – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Anca Vâjiac, a Iaşi megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Az ifjú Toader általa vezetett – illetve ekkor épp nem vezetett – gépkocsi kisodródott az út jobb szélére, úgy a sofőr, mint a jobboldali első ülésen utazó nő megsérült. A hatóságok gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást. A gépkocsi vezetője nem volt ittas, amikor a baleset történt – tette hozzá a szóvivő. 

Az igazságügyi miniszter fiát és a mellette utazó nőt a iaşi-i Szent Spiridon kórházba szállították, majd az idegsebészetre irányították őket. A páciensek eszméletüknél vannak, nem szorultak sebészeti beavatkozásra. Florin Grămadă, az idegsebészeti kórház szóvivője azt mondta: a fiatalember nem kívánja nyilvánosságra hozni az egészségi állapotával kapcsolatos információkat. Egyelőre a kórházban marad, kivizsgálás végett – tette hozzá az orvos. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27029
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.