Megbuktatná az USR az autópályákat ellenző közlekedési minisztert

A miniszternek nincs ki a négy kereke, az USR-nek pedig nincs meg a többsége.
Hirdetés
Egyszerű indítványt tervez benyújtani Lucian Şova közlekedési miniszter ellen a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) – jelentette be hétfőn Cătălin Drulă és Ionuţ Moşteanu, az USR képviselője.
 
„A közlekedési miniszter azt nyilatkozta csütörtökön Sinaián, hogy ha autópályák épülnek, akkor nőni fognak a bérek, és a multinacionális cégek kivonulnak az országból. Ez egy teljesen elképesztő nyilatkozat annak a tárcának a vezetője részéről, akinek éppen az infrastrukturális fejlesztés és az autópálya-építés lenne a feladata” – nyilatkozta Cătălin Drulă, aki szerint emiatt Lucian Şovának le kellene mondania.
 
Cătălin Drulă volt az, aki először nyilvánosságra hozta ezt a miniszteri nyilatkozatot.
 
 
Véleménye szerint a miniszter szétverte a Iaşi-Marosvásárhely, Comarnic-Brassó és Nagyszeben-Piteşti közötti sztrádák projektjeit.
 
Ionuţ Moşteanu bejelentette: egyszerű indítványt készülnek benyújtani, amiben a miniszter lemondását kérik, mert abban nem reménykednek, hogy magától mondana le. A PSD-ALDE koalíciós kormány parlamenti többsége eddig sikerrel szavazta le az ellenzék összes, ilyen jellegű indítványát.
 
Az ominózus szinajai ülésről a minisztérium csak annyit tartott fontosnak közölni, hogy igen, beszéltek a Brassó-Comarnic autópályáról. A tárca Facebook-oldalán ha autópálya-projekteket nem is, a légi közlekedést annál inkább reklámozza, lehet, hogy a több repülőjárat nem emeli annyira a béreket, mint az autópálya.
 
 
A pénzügyminiszter az autópályaprojekt leállítását később azzal magyarázta, hogy nem a Világbankkal közös finanszírozásban képzelik el az építését.
 

Hirdetés