Végre megvan a Várkert Fesztivál teljes programja

Sőt a buszmenetrend is a Kolozsvár közeli családi fesztiválra. Pénteken kezdődik.
Hirdetés
Pénteken este a Budapest Bár koncertjével nyitja kapuit a gyalui Várkert Fesztivál, és végre közzétette a hétvége részletes programját: több mint 60 programpont kicsiknek és nagyoknak. 
 
Idén megduplázódott a Várkert Fesztiválon koncertezők száma, és kiszolgálnak minden ízlést: lesz rock, blues, jazz, komolyzene, népzene és régizene. Fellép a már említett Budapest Bár, Földes László HOBO legújabb zenés estjével, a Bob Dylan-dalokat feldolgozó Lassú vonat című koncerttel, a 100 Folk Celsius, a Kaláka, a Bohemian Betyars, a Noémo, a Bordó Sárkány, a Musica Historica, az Edina Quartett, a Tokos Zenekar és a Szeder, a rendezvény zárókoncertje pedig egy igazi zenei csemege lesz, a nagynevű nemzetközi zenészekből álló Braindogs zenekar Tom Waits-dalokból összeállított válogatásával.
 
A nappali programok is igyekeznek lekötni minden korosztályt: a Méhes György-gyermeksátor kézműves műhelyekkel, társasjátékokkal, ügyességi versenyekkel, a honfoglalás- és Mátyás-kori tábor időutazással a gyermekeket, irodalommal, beszélgetésekkel, focival, tollaslabdával, röplabdával, teqballal, lovasíjász bemutatóval, kézműves sörökkel és ökörsütéssel a felnőtteket.
 
A koncertek után filmmel (Brazilok, Tiszta szívvel), tábortűzzel, afterpartyval lehet levezetni az estéket
 
Bár nem a szervezők fogják kergetni a fesztiválozókat, de vasárnap szaladni is lehet: a János Zsigmond unitárius fejedelem kedvenc lakóhelyeként is számon tartott gyulai vár parkjában Freedom Cross néven szervezik meg a versenyt egy 1568 méteres, valamint egy 4,7 kilométeres (3 x 1568 méter) szakaszon az 1568-as tordai országgyűlésen meghirdetett vallásszabadságra emlékezve. A versenyzőknek rendelkezniük kell a Várkert Fesztiválra szóló érvényes belépővel, valamint előzetesen – online – legkésőbb június 15-ig jelentkezniük szükséges itt. Pénteken és szombaton a helyszínen is lehet nevezni.
 
 
A Várkert Fesztiválra a belépő egy napra 30 lej, 3 napra 50 lej, megvásárolhatók a www.bilete.ro oldalon, valamint a kolozsvári Bulgakov Kávéházban, a Rhédey Caféban és a helyszínen. A fesztivál 14 éven aluli gyermekek számára ingyenes.
 
Kijutni a Kolozsvár–Gyalu rendszeres buszjáratok mellett külön fesztiváljárattal is lehet, itt a menetrendje, 6 lej a jegy. A gyalui Eldorado Kempingben kedvezményesen lehet sátorozni: várkertes karszalaggal a sátrazás egy éjszakára személyenként 45 lejbe kerül, parkoló igénylése esetén 50 lejbe.

Hirdetés