Dragnea az Antena 3 televízióban | Képernyőkép
Párhuzamos hatóság
szabot
2018. június 12. kedd, 16:38
Mert bizonyíték nélkül handabandázik arról, hogy az Európai Unió és a NATO finanszírozta a „párhuzamos államot”.
Hivatalból kivizsgálást indított Dorina Rusu, az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tagja Liviu Dragnea bizonyos kijelentései miatt, amelyeket vasárnap tett az Antena 3 televízió műsorában úgy, hogy a műsorvezető nem lépett közbe. 
 
Dorina Rusu kedden értesítette az Agerpres hírügynökséget, hogy a CNA tagjaként hivatalból kivizsgálást indított, mivel a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke súlyos kijelentéseket tett anélkül, hogy bizonyítékkal támasztotta volna alá azokat:
  • fenyegette az ügyészeket és az államfőt, 
  • kijelentette, hogy az Európai Unió és a NATO finanszírozta a párhuzamos államot, 
  • civil szervezeteket rágalmazott, 
  • és azt sugallta, hogy amennyiben az igazságszolgáltatásban nem vesznek a dolgok a PSD számára kedvező fordulatot, akkor még több tüntető érkezik majd Bukarestbe, akik annyi időt töltenek ott, amennyire szükség lesz. 
Az Országos Audiovizuális Tanács tagja szerint Dragnea kijelentései azokra az időkre emlékeztetnek, amikor 1990-ben a Nemzeti Megmentési Front munkásokat, bányászokat rendelt ki az utcákra rendet teremteni azok között, akik a hatalom szerint „eladták magukat az idegeneknek”, vagyis az ellenzékiek között. 
 
Rusu felhívja a figyelmet, hogy a műsorvezető ezúttal sem avatkozott közbe, noha a sajtó munkatársainak mindig szem előtt kéne tartaniuk az audiovizuális törvényt.
 
A CNA magát Dragneát nem büntetheti, csak a műsorvezetőt, illetve a televíziós csatornát, amiért szakmaiatlanságról tett tanúbizonyságot, és nem kérte fel a megszólaló Dragneát, hogy bizonyítékokkal támassza alá a kijelentéseit.
 
A PSD már legalább egy éve sorosozik és párhuzamos államozik, a CNA nem volt túl aktív a bizonyítékkérésben. Igaz, korábban Dragnea is mindig úgy fogalmazott, hogy „értesülések szerint”, „egyes vélemények szerint” stb., vagyis úgy tette az ugyanilyen kijelentéseket, hogy azokat nem lehetett közvetlenül neki tulajdonítani.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26938
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.