Halep rajongói irgalmatlanul kifütyülték Fireát

A teniszcsillag bukaresti szurkolótábora lehurrogta a főpolgármestert, teljesen elnyomta Gabriela Firea hangját.
Hirdetés

Hazaérkezett hétfő délután Párizsból Simona Halep, aki vasárnap megnyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjét, pályafutása első felnőtt Grand Slam-tornáját.

 
Családja, barátai és sporthivatalosságok a bukaresti Henri Coandă repülőtéren fogadták a teniszcsillagot, este pedig mintegy húszezer ember ment ki köszönteni őt a Nemzeti Arénába. Ott Gabriela Firea PSD-s főpolgármester fogadta, akinek a szavait a tömeg előbb a „Simona! Simona!” skandálásba fullasztotta, majd általános hangzavarral lehurrogta.
 
 
Simona Halep elismerően nyilatkozott mindegyik edzőjéről, aki egy téglát hozzátett a szombati sikeréhez, köszönetet mondott a családjának és a rajongóinak is, hogy mindenhol meleg fogadtatásban részesítették.
 
„Ez volt életem legszebb pillanata. (…) Nagy elvárások fogalmazódtak meg irányomban. Nem mondhatom, hogy negatív nyomást gyakoroltak rám a románok. Ők is várták ezt a trófeát, akárcsak én. Párizsban az egész torna alatt magam amellett éreztem a francia közönséget” – mondta a román teniszező. A legfelemelőbb pillanatnak nevezte, amikor a díjátadón bejátszották a román himnuszt, és azt a közönség énekelni kezdte.
 
Abban bízik, hogy sikere arra ösztönzi a hatóságokat, hogy modernizálják a fővárosi teniszközpontot. Ismert tény, hogy Romániában nincs rendszer építve a sport köré, és ez volt a legerősebb kritika, amit megfogalmazott. Ilie Năstase volt teniszbajnok ennél szókimondóbb volt: Halepnek és családjának gratulált a sikerért, „mert a román teniszszövetség nem igazán segítette”. 
 
Halep egyetértett Năstaséval abban, hogy „nem ez volt élete legjobb meccse”, de abban is, hogy megnyerte e döntőt és „ez a legfontosabb”. Most pár nap vakációt enged magának, majd elkezdi a felkészülést Wimbledonra, mert ezt a következő Grand Slam tornát füvön játsszák majd. Középtávú tervei között érem szerepel a tokiói Nyári Olimpiai Játékokon 2020-ban, hosszú távon pedig azt szeretné, hogy „minél több gyermeke legyen”.

Hirdetés