Árván maradt medvebocsokat mentettek a rendőrök

Az anyjukat elgázolta a vonat.
Hirdetés

Árván maradt az a két medvebocs, amelyeknek anyját Málnás község határában elgázolta egy vonat. A kis bocsokat a Kovászna megyei rendőrök egy Hargita megyei központba szállították.

„A csütörtöki akciót nehezítette, hogy a négy-öt hónapos bocsok nagyon ijedtek voltak. Az anyamedvét elgázolta a vonat, az Oltba esett és elpusztult. A bocsokat a Hargita megyei, árva medvék rehabilitálására létrehozott központba küldték” – mondta el szombaton az Agerpres hírügynökségnek Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A bocsok befogásában helyi vadászegyesület, tűzszerészet, a mikóújfalus rendőrőrs és a környezetvédelmi ügynökség munkatársai működtek közre.

A szakemberek szerint Kovászna megyében mintegy 1300 medve él, nagyjából kétszer annyi, mint amennyi a létező erdőterületen optimális lenne. Emiatt sok medve elhagyja természetes élőhelyét, a falvak határába költözik, és nem kevés anyagi kárt okoz. 

Hirdetés

Tavaly 15 darab, emberre veszélyes medvére adott kilövési engedélyt a környezetvédelmi minisztérium, ezek egy részét végre is hajtották, tájékoztatta a hírügynökséget – Gheorghe Neagu, a Kovászna megyei környezetvédelmi ügynökség igazgatója. 

Csaknem egy évvel ezelőtt, halálra gázolt egy medvét a vonat Sepsibodokon, gyakorlatilag az állomás peronján.

Hirdetés