szabot
2018. május 30. szerda, 21:51
Azzal, hogy arra kényszeríti Iohannist, menessze Kövesit a DNA éléről.
Több százan tiltakoznak ma este Bukarestben a Győzelem téren, de Temesváron, Brassóban, Kolozsváron, Nagyszebenben, Iaşi-ban is az alkotmánybíróságnak a DNA-főügyészre vonakozó döntése miatt.
 
Az egybegyűltek Szociáldemokrata Párt (PSD) és alkotmánybíróság-ellenes jelszavakat skandálnak, egyes helyszíneken előrehozott választásokat követelnek.
 
A tüntetők táblákat tartanak a magasba, amelyen többek között az áll, hogy: Az alkotmánybíróság - az ország szégyene; Mi vagyunk, akik nem védjük a törvényszegőket; Toader és Dorneanu elárulták nemzetüket; Alkotmánybíróság - PSD szolgája.
 
Temesváron mintegy 200-an tüntetnek, vuvuzellákkal és egy hatalmas felirattal hívják fel magukra a figyelmet: A nyocadik temesvári pont: kommunisták nélkül, büntetőügyesek nélkül. A tüntetéshez csatlakoztak az USR önkéntesei, akik aláírásokat gyűjtenek a Büntetőügyesek nélkül névre hallgató, alkotmánymódosító állampolgári kezdeményezéshez.
 
Az alkotmánybíróság ma úgy ítélt, hogy az államfő alkotmányos természetű jogi konfliktust idézett elő az államhatalmi ágak között azáltal, hogy elutasította az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze, Laura Codruţa Kövesi leváltására irányuló javaslatot. A talárosok konkrétan elő is írták Iohannisnak, hogy adja ki a Kövesi menesztésére vonatkozó elnöki rendeletet.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26782
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.