Volt oktatási miniszter: A f*sz*mba, megyek dolgozni!

Úgy tűnik, Liviu Pop úr nincs tisztában a román szlenggel. Sem.
Hirdetés

Egyben üzenjük Ioan-Aurel Pop úrnak, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem rektor magnifikuszának és a román akadémia idült elnökének, aki folyamatosan b*sz*g*tja a Facebook-generációt, hogy műveletlen, nem tud románul és rongálja az ősi román nyelvet: többek közt azért érdemes ismerni az „ellenség” nyelvét, hogy elkerülhessük az ilyen tévedéseket.

Na de, mi is történt? Kedden reggel Liviu marian Pop, a Szociáldemokrata Párt szenátora, volt oktatási miniszter amolyan lelkesítő üzenettel jelentkezett be a Facebookra. Ezt írta: Jó reggelt, barátaim! Én, Pop Liviu Marian, megyek dolgozni, ti mit csináltok? És hozzátolt egy hashtaget is: #LMP

Ezzel nem is lett volna semmi baj, csakhogy… a politikus úr csatolt egy fotót is a bejegyzéshez. Egy táskás férfi látható rajta, amint megy. Ez is szép. A képre írt felirat azonban kissé eltér Pop úr szándékától. Persze, a szenátor úr saját nevének kezdőbetűit látta a három betűben. Igen ám, csakhogy a betűk sorrendje – PLM – a román internetes szlengben annyit tesz, mint „Pula mea”, vagyis „a f*sz*mb*”.

Ha jóindulatúak akarunk lenni, azt mondjuk, valóban baki volt. Ha nem, akkor azt, hogy Pop úr őszintén beszélt.

Hirdetés

 

Hirdetés