Próbaposzter után itt a próbakupa

A Kolozsvári CFR nem az igazi bajnoki trófeát kapta meg, miután vasárnap este megnyerte a román bajnokságot.
Hirdetés

Nem az igazi bajnoki serleget vehette át vasárnap este Mário Camora, a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapatának kapitánya, mivel a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) által megrendelt trófea nem készült el időre.

A görög amforák formáját idéző egyedi, kézzel készített bajnoki serleget egy bukaresti ötvösművésztől rendelte meg a szövetség, rajta egy Vergilius idézettel (Audaces fortuna iuvat – magyarul: bátraké a szerencse), ám a két esélyes mérkőzésére mégis egy-egy üzletben vásárolt, sorozatgyártott kupát vittek le.

Mivel az utolsó forduló előtt nem lehetett tudni, hogy a CFR vagy a FCSB nyeri a bajnokságot, a LPF a biztonság kedvéért mindkét helyszínre vitt volna egy-egy serleget, hogy azonnal le lehessen bonyolítani a díjátadást, ám mivel csak az egyik készült el időre, inkább vásároltak még két, egészen más formájú, futball-labdát mintázó kupát.

A CFR pedig ezt a „próbakupát” kapta meg a Viitorul 1-0-ás legyőzése után, az „igazit” pedig majd július 20-án induló új szezon bajnoki első hazai mérkőzésén veheti át. A játékosok pedig mintha tudták volna, hogy ez csak egy próbakupa, mert az ünneplés során le is törték a feliratot tartalmazó talapzatot.

Hirdetés