kezdődik a buli
Szerző: Főtér.ro
2018. május 17. csütörtök, 18:33
Igen sokszínű lesz a program a nagyváradi várban június harmadik hetében.

„Állandó pörgés” – így jellemezték az idei, 6. Szent László Napok programját a szervezők csütörtökön, Nagyváradon tartott sajtótájékoztatójukon.

Zatykó Gyula főszervező, Mihálka Melinda programigazgató és Nagy József Barna, a társszervező Magyar Polgári Egyesület elnöke arról tájékoztatták a sajtót, hogy a Szent László Napok szerkezete nem változik, így június 17-én, vagyis a nulladik napon az immár hagyományos kerékpározással indul, a csúcsra járatás pedig a június 22-24-es hétvégén lesz.

A térség legnagyobb kulturális fesztiválján idén is kiemelt szerepet kapnak a családbarát, hagyományőrző és kulturális rendezvények, tudományos előadások, megtartják az immár elmaradhatatlan kézművesvásárt, a Nagyváradról elszármazottak találkozóját, lesz örömfőzés, borfalu, lesz sok humor, és rengeteg zene.

Mihálka Melinda, Zatykó Gyula és Nagy József Barna

Június 22-én, pénteken a Magna Cum Laude, szombaton Rúzsa Magdi, vasárnap este pedig Fenyő Miklós és csapata, Fenyő Gyöngye zenekar, a Csacska Macska vokál és a Jampi Angyalok táncosai lépnek fel.

De ezek csak a főbb fellépők, ennél sokkal bővebb a zenei felhozatal, lesz például sanzonest, zenél a Szigligeti színészzenekar és Andy Roll, vagyis Dutka András, a régizenét a Corvina Consort szolgáltatja, a gyerekek pedig a 100 Folk Celsius zenéjére pöröghetnek. A humorszekciót Felméri Péter és Benedek Zoltán képviseli, lesznek lovasprogramok, középkori harci bemutatók, íjászoktatás és fogathajtás is. Emellett idén is megszervezik a lassan hagyományossá váló Két keréken határok nélkül nevű biciklitúrát.

Június 18-án felavatják gróf Rhédey Lajos, Nagyvárad jeles mecénásának mellszobrát a ma parkként működő Rhédey-kertben.

A részletes program nemsokára elérhető lesz a Szent László Napok honlapján és Facebook-oldalán.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26634
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.