Egy szakajtónyi bűnbandára csaptak le a hatóságok egyetlen reggel alatt

Erdélyi és partiumi megyékben is.
Hirdetés

Ipari mennyiségű házkutatásról adott hírt szerdán reggel a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT): az ország 28 megyéjében összesen 238 helyen csaptak le egyszerre. Az akció összesen 227 gyanúsítottat érint, akik különböző bűnbandák tagjai.

A szervezett bűnözés elleni ügyészek Bihar, Brassó, Kovászna, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Krassó-Szörény, Hunyad és Beszterce-Naszód megyében is házkutatást tartottak, de a szórásba Kárpátokon túli megyék is jócskán beleestek, és természetesen Bukarest sem maradhatott ki.

A közlemény szerint a kommandósok támogatásával végrehajtott rajtaütések a DIICOT 14 területi szervezete által felderített összesen 20 bűnügy kapcsán zajlottak le. Az érintett bűnszervezetek nem voltak finnyásak, a bűncselekmények széles skálájával foglalkoztak a veszélyes kábítószerek csempészetétől az embercsempészeten, az informatikai bűnözésen, az adócsaláson, a csempészeten, a zsaroláson és a kényszerítésen át a gyilkossági kísérletig.

Ügyészségi források szerint csak Temesváron 47 házkutatást tartottak, többségüket az egyetemi kollégiumokban. Itt kábítószercsempészet miatt nyomoznak, az érintettek orvosi és jogi egyetemi hallgatók, akik két szervezetbe tömörülve jórészt marihuánát és ecstasyt terítettek. Szinte mindannyian Târgu Jiuból érkeztek Temesvárra.
 

Hirdetés